Lalalala concert met o.a. musicalartiesten

Op woensdag 11 augustus 2010 organiseert stichting De Upside van Down twee benefietconcerten op vrijetijdspark Beerze Bulten. Ondermeer Jim Bakkum, Yes-R, Sipke Jan Bousema en Laura Vlasblom hebben inmiddels toegezegd mee te zullen werken aan de concerten. De concerten zijn een vervolg op de succesvolle CD ‘Lalalala’ en er worden ruim 2500 gasten verspreid over de twee concerten verwacht. Kaarten voor de benefietconcerten à € 10,- zijn sinds afgelopen zaterdag te koop via www.lalalala.nl.

Concerten
Stichting De Upside van Down organiseert twee benefietconcerten op 11 augustus 2010. De concerten zullen om 15.00 uur en 19.30 uur aanvangen in het Giga Konijnenhol op vrijetijdspark Beerze Bulten, nabij Ommen. Het Giga Konijnenhol is een deels openlucht amfitheater. Het belooft een interactief concert te worden met medewerking van verschillende artiesten. Zij zullen begeleid worden door een live band onder leiding van Jeroen Molenaar. Artiesten die tot nu toe hun medewerking hebben toegezegd zijn Jim Bakkum, Sita, Yes-R, Re-Play, Sipke Jan Bousema, Joke de Kruijff, Alex Klaasen, Laura Vlasblom, Nurlaila Karim, Woezel & Pip samen met Bettina Holwerda, Marike Folles en Niki Romijn. Uiteraard zal ook het Down Koor meewerken aan de concerten.

De Upside van Down
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 300 kinderen met Downsyndroom geboren. Deze kinderen hebben door een afwijking in het 21e chromosoom vaak een tragere ontwikkeling en een grotere kans op bepaalde medische problemen. De afgelopen jaren is er zowel op medisch gebied als op het gebied van begeleiding van kinderen met Downsyndroom grote vooruitgang geboekt. Hierdoor gaan kinderen met Downsyndroom nu vaker naar reguliere crèches, draaien mee in regulier onderwijs en vinden steeds vaker stage en werkplekken in de ‘normale’ maatschappij. De beeldvorming rondom het Downsyndroom heeft echter geen gelijke tred gehouden met deze positieve ontwikkeling. Het beeld van altijd lieve, vrolijke en muzikale, verstandelijk gehandicapte mensen is helaas nog steeds stereotiep in Nederland. Stichting De Upside van Down organiseert daarom jaarlijks projecten, evenementen en activiteiten om onder andere kinderen met en zonder Downsyndroom bij elkaar te brengen. Op deze manier wil de stichting laten zien dat mensen met en zonder Downsyndroom bijzonder succesvol kunnen samenwerken en met veel plezier samen kunnen leven. De stichting wil aantonen dat het de moeite loont verder te kijken dan de buitenkant, want ook kinderen met Downsyndroom hebben een eigen karakter en eigen talenten. Meer informatie Voor meer informatie over stichting De Upside van Down kunt u kijken op www.deupsidevandown.nl. Voor meer informatie en kaartverkoop voor de benefietconcerten kunt u kijken op www.lalalala.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies