De toekomstplannen van: Lone, Anouk en Mylene

Lone van Roosendaal, Anouk van Nes en Mylene D’anjou speelden dit seizoen de hoofdrollen van Donna, Tanya en Roos in Mamma Mia! de musical. Hoe kijken de drie actrices terug op het afgelopen seizoen en wat zijn de toekomstplannen van deze 3 musicalvrouwen?

Wat: Mamma Mia!
Wie: Lone van Roosendaal, Anouk van Nes en Mylene D’anjou
Wanneer: 1 juli 2010 (Cocktailbattle)
Waar: Utrecht
Door: Robin Streppel

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen seizoen?
Mylene: “Heel erg blij, ik vind dat het heel goed is gegaan, zelfs zo goed dat het nog steeds leuk is! Ik ben wel aan het aftellen omdat ik dan op vakantie kan, maar niet omdat ik het niet meer leuk vind. Ik heb niet zoiets van: ik ben klaar met elkaar en klaar met die rol. De onderlinge band tussen de castleden is hecht en dat ga ik missen. Ik maak me nu al druk over het feit dat we elkaar straks niet meer zien, want zo gaat dat in de theaterwereld. Volgend seizoen staan we allemaal weer in een andere productie.”

Anouk: “Ik vind het nog steeds geweldig om te doen! Ik ga de reacties van het publiek enorm missen. Het publiek geeft ontzettend veel voldoening. Mijn eigen spelplezier in de rol van Tanya ga ik ook missen, het is een heerlijke rol om te spelen. Soms als we het publiek vast hadden konden we bijvoorbeeld een speld laten vallen en zelfs dat vonden ze grappig. Het stuk is ook ontzettend goed geschreven. Alles klopt.”

Lone: “Met heel veel plezier. Ik blijf het een leuke show vinden, ondanks dat ik hem al zo vaak gespeeld heb. Het is een heel bijzondere groep, we hebben ons hoofd koel gehouden ondanks wat tegenslagen. Het kan ook andersom werken, dat de groep negatief gestemd wordt, maar dat is niet gebeurd! Dat is een groot compliment voor iedereen. Als hoofdrolspeelster ben ik wel van: schouders eronder en we doen het met elkaar. Ik geef graag tips en advies aan mensen. Bij Mamma Mia! wordt dat snel opgepakt en dat is erg prettig! Het is ook een hechte cast, het is echt een groep. De mentaliteit is: als jij moet dan ga ik ook! We voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid, dat gevoel is bijzonder.”

Wat heb je geleerd het afgelopen seizoen?
Mylene: “Ik heb heel veel humor uit ‘Roos’ kunnen halen. Het is zo’n leuke rol om te doen. Door het hele land heb ik kunnen ervaren hoe het publiek op de voorstelling reageert. Het is bijzonder: de ene avond breken ze de tent af en heel soms hebben we rustiger publiek. Ik vind het dan de uitdaging om de zaal toch aan het lachen te krijgen. Ik ervaar het als een groot cadeau als mensen moeten lachen. Vooral in de ‘bedroomscene’ (Chiquitita en Dancing Queen) gaat het dak eraf! In die scène kunnen we goed de sfeer van het publiek bepalen. Ik heb ook wel eens gehad dat ik merkte: dit wordt hem niet, dan speel je anders. Het gevaar is dat je dan wil overdrijven om het dan toch leuk te maken, maar ik heb geleerd dat ik dat vooral niet moet doen. Voor comedy zijn geen regels, maar ik heb voelsprieten ontwikkeld om de zaal aan te kunnen voelen. Het werkt op intuïtie. Soms als de zaal echt enorm veel lacht, dan moeten we het juist doseren. Dat spelen met het publiek vind ik heerlijk.”

Anouk: “Comedy! Ik heb geleerd dat ik dingen moet aanpakken die me worden aangereikt. Ik heb verborgen talenten van mezelf ontdekt en daar ben ik ontzettend blij mee. Het is de grootste rol die ik tot nu toe heb gespeeld. In het begin van een repetitieproces moet je alles een plek geven, maar op een gegeven moment wordt het een geheel en dan staat je rol; dat is een magisch moment. Ik had vooraf wel wat twijfels: ‘kan ik het wel’, ‘ben ik wel leuk’, ‘hoor ik wel op deze plek’ en ‘is deze rol mij wel met recht gegeven’?. In het begin was ik best onzeker, maar nu durf ik te zeggen: ‘Ja ik hoor Tanya te zijn’. Dat punt kwam bij de eerste try-out, toen viel alles op z’n plek. Tijdens het repetitieproces was ik onzeker. Op sommige momenten is dan bijvoorbeeld het geluid niet goed of val je verkeerd in, daar wordt ik onzeker van. Achteraf denk ik: dat lag toen niet aan mij, maar het waren de werkomstandigheden in het repetitieproces. Nu is er echt sprake van samenwerking. De drie Dynamo’s bijvoorbeeld is een heerlijke samenwerking. We zijn in de loop van de tour op elkaar ingespeeld geraakt. Met Mylène sta ik echt zij aan zij op het toneel, we zijn zo goed op elkaar ingespeeld. We weten precies wat we bedoelen, maar ook als we niet op het toneel staan klikt het geweldig.”

Lone: “Ik heb weer nieuwe dingen ontdekt. Ik heb niet echt iets geleerd, maar dingen anders gedaan. Ik sta weer met andere mensen op het toneel, dus dat speelt ook weer anders.”

Als je personage op vakantie zou gaan, waar zou ze dan heen gaan?Mylene: “Roos gaat natuurlijk samen met haar stoere globetrotter Bart een wereldreis maken. Ze is lekker nuchter dus dat zal zeker tot de nodige hilariteit leiden.”

Anouk: “Tanya zal eerst blijven plakken bij Pepper, maar gaat daarna direct op zoek naar een rijke man met een jacht en de wereld over! Ze laat Pepper dan toch achter, want tja, die heeft natuurlijk geen centen.”

Lone: “Op huwelijksreis met Sam, haar taverne kan vast tijdelijk overgenomen worden door één van de vriendinnen.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst:
Mylene: “Vanaf december begin ik met repeteren voor Herinnert u zich deze nog, dit is de opvolger van Dromen zijn bedrog. Wat mijn aandeel in deze voorstelling gaat zijn weet ik nog niet. Wel weet ik dat ik ‘Tineke de Nooij’ speel. Deze voorstelling gaat over de laatste zenddagen van radio Veronica. Omdat het een work in progress is staat niets vast. Ik vind het een spannend avontuur en ik heb er ontzettend veel zin in! Deze voorstelling  speelt minder vaak dan Mammia Mia!, hierdoor heb ik ook meer tijd voor mijn thuissituatie dat vind ik een prettige bijkomstigheid.”

Anouk: “Ik heb auditie gedaan voor een voorstelling in het buitenland, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen. Als dat niet doorgaat ga ik schrijven. Ik merk aan mezelf dat daar voor mij een uitdaging in ligt. Ik weet nog niet zo goed waar het naar toe gaat, maar dat wordt vanzelf duidelijk. Ik ben begonnen met een personage, maar hoe het er verder uit gaat zien weet ik niet. Ik heb een verhaal in m’n hoofd, maar in welke vorm ik dat wil uiten weet ik niet. Wordt het een tv-serie, film of een theatervoorstelling? Dat merk ik vanzelf. Ik heb ook het gevoel dat ik de tijd voor het schrijven nodig heb en daarin ook tijd voor reflectie moet hebben.”

Lone: “Ik ben volgend seizoen te zien in Into the Woods, de tour van het M-lab. Ik moet hard aan de bak met instuderen, want ik heb maar twee weken repetities. Ik ken het stuk eigenlijk niet zo goed. De Nederlandse productie uit 2007  heb ik niet gezien, dus ik stap er redelijk blanco in. Ik heb een dvd gekregen, maar ik weet niet of ik die ga kijken. Dat vind ik wel prettig, dat zorgt ervoor dat ik zelf iets kan creëren met het creatieve team. Ik heb wel de dvd van de Broadwayversie met Bernadette Peters besteld. Die ga ik wel kijken voor de grote lijnen van de rol. De uitdaging gaat hem vooral in zang zitten. De hoogtes heb ik lang niet meer gezongen. Na ‘Into the Woods’ ben ik te zien in ‘Zorro’. Ik vind dat nog wel spannender dan ‘Into the Woods’ omdat het een heel andere natuur is. Ik speel een Spaanse schone, dat is totaal anders dan het Noord-Europese temperament wat ik in me heb zitten. Spaanse vrouwen zijn vaak veel expressiever. Donna is weer een rol die veel dichter bij mij ligt. Donna breekt niet zo snel emotioneel, zo ben ik ook. Het emotionele momenten van de voorstelling zijn toch wel ‘Het glipt me door mijn vingers’ en ‘De winnaar krijgt de macht.’ Het mooie is dat het er dan echt uitspat. Wat ik bijzonder vind is dat Donna door iedere actrice anders wordt neer gezet. Ik denk dat het voor mij makkelijker is om Donna te spelen dan voor mensen die geen moeder zijn. In ‘Zorro’ ga ik een heel andere kant van me laten zien. Ik kan natuurlijk ongelofelijk op m’n muil gaan, maar die uitdaging: daar houd ik van.”

Wat is je droomrol of wat zijn je andere dromen voor de toekomst?
Mylene:
“Jeetje, er zijn zoveel mooie dingen die ik nog wil maken. Ik hoorde dat Gipsy naar Nederland komt: een droom! Ik verwacht alleen dat Simone Kleinsma de hoofdrol gaat spelen. Misschien als ze een alternate zoeken, dan zou ik dat graag willen doen!”

Anouk: “Ik zou heel graag de minnares of de vrouw van Guido Contini willen spelen in ‘Nine’. In een verre toekomst zou ik het geweldig vinden om de rol van ‘Miss Wilkinson’ uit Miss Wilkinson te spelen. Het verhaal is er al in  boekvorm en als film, maar ik zou het geweldig vinden om dat op het toneel te brengen.  Ik zou ook dolgraag de rol van Kate willen hervatten in The Wild Party; mocht deze productie terugkomen dan wil ik daar weer bij zijn.”

Lone: “Het lijkt me enig om iets in de trant van Dromen zijn bedrog te doen. Improviseren is dan wel niet mijn sterkste kant, want ik wil altijd weten welke kant iets op gaat. Ik wil weten wat voor uitwerking iets heeft, dus ik zal nooit stand-up comedy gaan doen. Het resultaat van Dromen zijn bedrog vind ik geweldig. Ik wil ook heel graag Diane in Next to Normal spelen, maar er zijn meer kapers op de kust. Sinds het bekend is dat deze productie in het M-lab komt heeft heel vrouwelijk hoofdrolspelend Nederland zich aangemeld. Verder hoop ik dat ik in de toekomst weer nieuwe dingen mag maken, iets waar een uitdaging voor mij in ligt, iets wat niet in mijn comfortzone ligt. Ik zou ook nog wel eens een suffe huisvrouw willen spelen!”

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies