Merlijn: een magische musical!

Merlijn de tovenaar, wie kent hem niet? In het Zuiderpark in Den Haag werd op 30 juli jl. door de kinderen van het NME de première van Merlijn de Musical opgevoerd. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind, dus dat beloofde in ieder geval al iets goeds!

Wat: Merlijn de Musical door NME Kids
Wie: o.a. Donny de Koning, Laura Bakker, Britt van Tooren, e.v.a.
Wanneer: 30 juli 2010 (première)
Waar: Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag.
Door: Monique Hoffmann

De ontvangst van deze musical was al bijzonder: bij binnenkomst werd het publiek aangesproken door een aantal trollen, die niet snapten wat iedereen nou eigenlijk kwam doen. Zij waren heel overtuigend als trol en bleven steeds in hun rol. Precies om half negen stelt de vertelster van het verhaal zich voor: de groen geschminkte Quinlen (Britt van Tooren),  met punten aan haar oren zoals bij een elf. Quinlen leidt het publiek door het verhaal heen. Ze weet door zowel de uitdrukkingen op haar gezicht als door haar enthousiasme de aandacht van het publiek volledig naar zich toe te trekken.

Iedereen kent natuurlijk Koning Arthur, de ridders van de ronde tafel en tovenaar Merlijn, maar het exacte verhaal en de verhoudingen tussen de personages uit deze Keltische sage is niet bij iedereen bekend. De reden hiervoor is dat het een best ingewikkeld verhaal is,  waarin veel koningen en tovenarij de revue passeren. Daarom nog even in het kort de verhaallijn:
Nimuë (Laura Bakker) is een soort rode draad door het leven van Merlijn (Donny de Koning). Dit begint al bij de opdracht aan Quinlen om Merlijn op te voeden en te leren toveren. Merlijn groeit op en krijgt van Nimuë de opdracht een koning te zoeken met een zuiver hart. Die ene koning die de oude wereld zal redden! Vele koningen (en één koningin: Vortigern, gespeeld door Aisha Busstra) komen voorbij. In de zoon van Koning Uther  (Niek van der Deijl) denkt Merlijn de ware koning te hebben gevonden. Deze koning, Arthur genaamd (Maikel de Bruin), zal door Merlijn zelf worden opgevoed. Helaas blijkt koning Arthur toch niet helemaal zuiver, want Nimuë zet een val waar hij met open ogen in tuint. Arthur gaat vreemd met Morgan le Fay (Merel van Eldik) en verwekt een buitenechtelijk kind: Mordred (Jai Wowor).

Met deze musical laat het NME duidelijk zien dat ze veel talent in huis heeft. Met name Donny de Koning was in zijn rol van Merlijn  erg overtuigend en raakte met zijn zang regelmatig de gevoelige snaar. De zang van de andere hoofdrolspelers klinkt ook geweldig en ook de zang van de ensemblenummers is ook heel goed. Kortom: zang was meer dan oké! Het acteerwerk van de kinderen volstaat prima. Deze kinderen hebben allemaal talent en laten dit ook duidelijk zien. 

Qua humor zit het goed in deze musical, want er valt veel te lachen! Bijvoorbeeld in de trouwscène: deze scène werd ‘doorgespoeld’, dus iedereen speelde op dubbele snelheid. Dit zorgde voor een komisch effect.
De kostuums zien er gelikt uit.  Sandra Smit heeft deze ontworpen en het eindresultaat oogt zeer professioneel! Zij is tevens verantwoordelijk voor kap en grime. Een flinke taak dus, die zij prima volbrengt. Ook het decor en het licht krijgen een dikke voldoende. Rutger Bulsing en Jan Willem Hoekstra, verantwoordelijk voor het script, de teksten en de compositie, hebben weer goed werk geleverd. 

Al met al dus een zeer geslaagde première. Wie deze zomervakantie nog zin heeft in een leuk familie-uitje zou zich bij Merlijn de Musical beslist prima vermaken!

Kaarten zijn te boeken via: http://www.merlijndemusical.nl/

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies