De Boot en het Meisje in theater M-Lab

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 oktober 2010 is in het Amsterdamse theater M-Lab de nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling De Boot en het Meisje te zien. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Jonathan van het Reve uit 2007. Samen met componist Thomas de Jonker bewerkte hij het boek tot een muzikale eenakter. De Boot en het Meisje is hun eerste theaterproductie.

De Boot en het Meisje gaat over Iwan en Rosa, beiden 24 en al vrienden sinds de middelbare school. In een reeks droogkomische dialogen, afgewisseld met nieuwe muziek van Thomas de Jonker, zien we hoe Iwan min of meer per ongeluk een woonboot koopt en daarmee, ook weer per ongeluk, zijn vriendschap met Rosa in gevaar brengt. Met Pepijn Schoneveld (Kamp Holland, Momenten van Geluk) als Iwan en Elise Schaap (Brideflight, Sunday in the park with George) als Rosa. De cast bestaat verder uit Mike Reus, Samuel Hubner Casado, Matthias Quadekker en Dick Schaar. Gijs de Lange tekent voor de regie.

Jonathan van het Reve (Amsterdam, 1983) schrijft sinds april 2008 wekelijkse een column in Het Parool. Sinds januari 2009 heeft hij ook een eigen rubriek in Vrij Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies