Een succesvolle alternatepremière voor Sophie Poppins

Op donderdagavond 19 augustus 2010 speelde Sophie Veldhuizen haar première als Mary Poppins in de gelijknamige musical in het Circustheater in Scheveningen. Veldhuizen behaalde begin dit jaar de tweede plaats in het Avro programma “Op zoek naar Mary Poppins”. Ondanks dat ze tweede werd, is ze nu alsnog meermaals per week te zien als Mary Poppins. Zij is namelijk de vaste vervangster (alternate) van Noortje Herlaar. Veldhuizen bewees niet onder te doen voor de nummer één uit de zoektocht en straalde op haar eigen première als Mary Poppins.

Wat: Mary Poppins
Wie: Sophie Veldhuizen, William Spaaij, Maike Boerdam, Hugo Haenen
Waar: Fortis Circustheater, Scheveningen
Datum: 19 augustus 2010 (alternate première)
Door: Monique Hoffmann

Wie kent haar niet: Mary Poppins, de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere gebeurtenis in een wonderlijk avontuur. Mary Poppins verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen.

Al direct in de eerste scène waarin Mary Poppins op de advertentie van de kinderen reageert, is duidelijk te zien dat Veldhuizen deze première gespannen is. Het papiertje in haar hand trilt. Aan haar zang is dat gelukkig niet te merken, want ze zingt de sterren van de hemel. Het valt op dat Veldhuizen met veel gemak zingt en soepel alle noten haalt, ook de hoogste.

De manier waarop zij de rol van Mary Poppins neerzet is zeer geloofwaardig. De ‘kribbige’ nanny met een goed hart lijkt haar goed af te gaan, het publiek gelooft ieder woord. Waar Noortje Herlaar een wat strakkere en strengere Mary Poppins neerzet, maakt Veldhuizen haar wat zachter en grappiger. Daarnaast heeft ze haar uiterlijk mee. Veldhuizen heeft heel veel weg van Mary Poppins. Het samenspel met William ‘Bert’ Spaaij is een genot om naar te kijken en de toeschouwer ziet dat beiden er veel plezier aan beleven.

De rol van juf Andrew wordt inmiddels al een aantal weken gespeeld door Lucia Meeuwsen. Eerder verliet Marjolijn Touw de cast om te beginnen met de repetities van Petticoat. Meeuwsen zet  een wat vriendelijkere juf Andrew neer dan Touw. Qua stem heeft Meeuwsen een groter bereik dan haar voorgangster, maar mist toch de kracht die van juf Andrew een echt monster maakt. Dat zij de kracht mist valt met name op in de lagere regionen van haar stem.

De kinderen die deze avond speelden waren Vajèn van den Bosch als Jane en Leonard Schoots als Michael. Leonard hield zich prima staande als Michael, maar Vajèn als Jane verdient toch zeker een extra vermelding. Wat een prachtige stem en wat een inleving! Wij voorzien een grote toekomst voor Vajèn.

Noortje en Sophie ontliepen elkaar tijdens de zoektocht niet veel qua aantal stemmen en dat zie je ook wanneer ze op het toneel staan. Beiden anders, maar beiden een genot om naar te kijken.

Lees hier de recensie die Musical Reports naar aanleiding van de première van Mary Poppins schreef: Elke dag een fijne dag met Mary

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies