Musical agenda Uitmarkt 2010

Ook dit jaar is er weer veel te zien rondom musical op de Amsterdamse Uitmarkt. Musical Reports heeft het programma doorgelezen en alles wat met musical te maken heeft onder elkaar gezet. Musical Reports ziet genoeg reden om als musical liefhebber ook dit jaar weer af te reizen naar Amsterdam. Dit jaar zal alles plaatsvinden in de buurt van het Museumplein. Naast optredens zullen er ook verschillende informatie stands te vinden zijn van theaters en producenten. Voor de exacte locatie; zie de plattegrond op www.uitmarkt.nl

Op zaterdag 28 augustus is te zien:

Wat: Achtste Groepers Huilen Niet
Waar en wanneer: 14.00-14.30 in het Vondelpark openluchttheater, en om 16.00-16.30 in Krakeling op Locatie (Vondelpark)
De muziektheatervoorstelling Achtste-groepers huilen niet gaat over het vieren van de herinnering. Over gedeelde hoogte- en dieptepunten. En over alles wat je nooit meer wilt vergeten. In deze musical / muziektheatervoorstelling zullen Theun Plantinga en Ida van Dril alle rollen spelen.

Wat: Angenita v.d. Mee ’True or Vals’
Waar en wanneer: 15:00-15:30 in het Bellevue (kleine zaal)
Op Zoek naar Mary Poppins finaliste in een  eigen liedjesprogramma over de verschillende  wegen die naar Rome leiden.. Lijden!

Wat: Evi De Jean ‘Aarde’
Waar en wanneer: 16:00-16:30 op het Grolsch Podium
Evi De Jean bekend van o.a. haar rol in de musical Joe. Evia De Jean gaat in Aarde op reis naar Israël en Palestina, waar zij als kind woonde, op zoek naar thuis. Een gevaarlijke reis waarin ze het thuis uit haar herinnering aan de veranderde wereld verliest. Dansend op de breuklijn tussen Israël en Palestina, midden in een oorlog, ontdekt ze in een overrompelende ontmoeting wat ’thuis’ is. In Aarde gaat het over de melancholie van herinneren. En over de                 oerkracht van leven. Met muziek geschreven door o.a. Fernando Lameirinhas en Randal Corsen. ’Levendig en met prettige zelfspot.’ Het Parool

Wat: ’Omdat Ik Zoveel Van Je Hou’ (Nederlands Volkstoneel)
Waar en wanneer: 16:30 – 17:00 op het Provincie Noord Holland Podium

Een liefdesverklaring aan een eeuw hartverwarmend volkstoneel van De Nooy Dynastie. Een voorstelling met musicalsterren en musical liedjes. Cast bestaat uit: Carry Tefsen, Henk Poort, Hanny Vree,  Bob Fosko, Danny Nooy en Robbert Besselaar.

Op zondag 29 augustus is te zien:

Wat: Repetitie Musical Sing-a-Long
Waar en wanneer: Vanaf 15:00 uur op het UPC Podium
Repetities van de Musical Sing-a-Long vanaf 15:00 uur met o.a. ’Soldaat van Oranje’, ’Kruimeltje’ en ’1953, de musical’. Daarna volgt vanaf 16:00 uur: o.a. ’Urinetown’, ’Omdat ik zoveel van je hou’ en ’La cage aux folles’ . Tussen 17:00 uur en 19:00 zijn er geen repetities te zien. Vanaf 19:00 uur wel weer met dan o.a. o.a. ’Crazy Shopping’, ’Petticoat’ en ’Zorro.

Wat: Musical 50 jaar
Waar en wanneer: 18:00 – 19:00 op het Publieke Omroep podium

’Aandacht voor het 50 jarig bestaan van de musical’

Wat: De Koningin van Paramaribo
Waar en wanneer: 20:30 – 21:00 in het Literair Café

Eerder was deze voorstelling al te zien in theater M-Lab, nu opnieuw op de Uitmarkt. De muzikale monoloog De Koningin van Paramaribo vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder. Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ’de hoge     heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen. Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ’motyo’ in hart en nieren. Aan het einde van haar roerige leven overziet Maxi haar turbulente bestaan en kijkt terug op wat ze heeft meegemaakt. Alles komt aan bod: van de hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft. Clark Accord debuteerde tien jaar geleden met zijn roman De Koningin van Paramaribo. Het boek werd een bestseller en heeft al meer dan 120.000 exemplaren verkocht. Binnenkort verschijnt de 30e druk.

Wat: Sing a long Surprise

Waar en wanneer: 20:30 – 21:00 op het UPC Podium
’Een verrassingsevenement rond Radio 2’

Wat: Remko Harms, Roy van den Akker en Gorden (Los Angeles)
Waar en wanneer: 21:00 – 21:15 op het UPC Podium

Het houdt de gemoederen in medialand al geruime tijd bezig maar volgende week kan publiek en pers kennismaken met de nieuwste zangsensatie van Nederland;Los Angeles, the voices! De groep, bestaande uit voorman en bedenker/initiator Gordon, Richy Brown, Peter William Strykes, en musicalsterren Roy van den Akker en Remko Harms, zal hun debuutoptreden maken tijdens de Amsterdamse Uitmarkt 2010. Onder begeleiding van het Metropole orkest zal de kersverse zangsensatie laten horen waar zij, in het geheim, al maanden aan hebben gewerkt.

Wat: Musical Sing-a-Long
Waar en wanneer: 21:15 – 22:30 op het UPC podium en live op TV
De jaarlijkse Musical Sing-a-Long met optredens van o.a. Soldaat van Oranje, Zorro, Urinetown, La Cage Aux Folles, 1953 de musical, Crazy Shopping, Petticoat en Kruimeltje.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies