Volendamse les voor cast musical ‘Volendam’

De castleden van de nieuwe Nederlandse musical ‘Volendam’ van De Graaf & Cornelissen Producties wordt door de Volendamse toneelvereniging ‘Ons Pogen’ ingewijd in het typische Volendamse accent. “Natuurlijk is het nodig dat een aantal leden van de cast tot op zekere hoogte een Volendamse tongval gaan beheersen. Daarom hebben we de bekende Volendamse toneelvereniging ‘Ons Pogen’ gevraagd om diverse scènes uit het script in het Volendams voor ons in te spreken. In de studio van oud Cats-lid Arnold Muhren hebben 10 leden van de toneelvereniging afgelopen week met veel enthousiasme de scènes ingesproken. Jenny Smit, de zuster van Jan, was overigens een van hen.”, aldus artistiek producent Hans Cornelissen.

“Uiteraard is het niet de bedoeling dat er de hele avond met zwaar accent wordt gesproken. Tenslotte hebben mensen als Nick & Simon, Jan Smit en de 3J’s in de palingsoap van de TROS ook een relatief licht accent.”, vervolgt Cornelissen. “De leden van ‘Ons Pogen’ waren enthousiast over de scènes. En Arnold Muhren vond het script sterk. De Volendamse sfeer wordt goed getroffen, zo merkte hij op. De medewerking en het enthousiasme uit Volendam is trouwens stimulerend voor ons. Het begon destijds al met Jaap Buys die ons waardevolle anekdotes vertelde, maar ook mensen als Arnold Muhren (die een lied voor ons vertaalde), Piet Veerman, Jan Tuyp, Jan Keizer en Annie Schilder reageren positief op de musical en demedley ‘Volendam’ van de groep ZILT met leadzanger Job Bovelander, die een belangrijke rol speelt in het verhaal. Deze single is veelvuldig op de nationale en regionale zenders te zien en horen en verschijnt zo langzamerhand in diverse regionale hitlijsten.”

Tijdens de Amsterdamse Uitmarkt zal ZILT de medley live zingen voor de musical Sing Along van de AVRO en speciaal voor die avond zingen zij samen met hoofdrolspeelster Maaike Widdershoven.“Het script voor de musical viel deze week op de mat bij de castleden, dus de voorbereidingen, waaronder het onder de knie krijgen van het accent, kunnen beginnen.” De musical ‘Volendam’ is vanaf 6 november 2010 te zien en gaat op 22 november 2010 in het Zaantheater in première. Daarna zal de musical nog tot en met 10 april 2011 te zien zijn in de verschillende theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies