Kikker musical na 9 jaar weer terug

De hitmusical Kikker van Theater Terra keert terug naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. Kikker werd voor het eerst opgevoerd in 2002 en maakte, vanwege groot succes, ook een internationale toer. De voorstelling speelde onder andere in uitverkochte zalen op Broadway en volledig gesluierd in Iran. Wereldwijd trok Kikker meer dan 100.000 bezoekers.

Theater Terra bracht drie theatervoorstellingen van Kikker, gebaseerd op de prentenboeken van Max Velthuijs. De eerste productie Kikker won in 2003 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Inhoudelijke Creatie en in 2008 de prijs voor de beste muziek op het Tehran International Puppet Theater Festival in Iran. De voorstelling ging, na het eerste seizoen, in reprise en kort daarop volgde een internationale tournee door onder andere Amerika, Canada, China, Iran en Schotland. De daaropvolgende producties Kikker in de Wolken en Kikker en zijn Vriendjes waren tevens een groot succes. Kikker en zijn Vriendjes won in 2009 opnieuw een John Kraaijkamp Musical Award, ditmaal voor Beste Script. Het ongekende succes van de boeken van Kikker heeft zich ook vertaald in een televisieserie op Nederland 3 en een jaarlijkse Kikkertiendaagse van uitgeverij Leopold.

De cast van Kikker bestaat uit Dick Feld, Koen Iking, Babbe Groenhagen en Liesbeth Janse. Dick Feld, tevens artistiek leider, schreef ook het script en Nick Bult is verantwoordelijk voor de muziek. De oorspronkelijke productie werd geregisseerd door Koen van Dijk. Zondag 27 februari 2011 gaat Kikker in première in De Meervaart te Amsterdam.

De pers over Kikker:

‘… een pareltje qua sfeer, verhaal, belichting en speltechniek’
Het Parool

‘Frog is an inspired creation – a masterpiece of graphic simplicity. Plain, green and vulnerable, he has a thoughtful dignity’
The Guardian

‘Verbluffende eenvoud in kindermusical’
Dagblad van het Noorden

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies