Musicaldiva Conny Stuart overleden

Musicaldiva Conny Stuart is zondag 22 augustus 2010 op 96 jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Conny Stuart werd op 5 september 1913 als Cornelia van Meijgaard geboren in Wijhe en groeide op in Den Haag. Ze maakte in 1939 haar radiodebuut en werkte veelvuldig samen met Wim Sonneveld.

Haar musicaldebuut maakte ze in de eerste musical die geschreven werd door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, Heerlijk Duurt Het Langst, in 1965.  Hoofdrollen in andere musicals volgden: En nu naar bed (1971), Wat Een Planeet (1973), Madam (1981) en De Dader Heeft Het Gedaan (1983).  In de revival van Heerlijk Duurt Het Langst in 1998 was de stem van Conny Stuart te horen als de stem van de moeder. In 1985 zette Conny Stuart een punt achter haar carrière en trad sinds die tijd niet meer in het openbaar op.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies