Soldaat van Oranje steunt Oranje Fonds

De Musical Soldaat van Oranje start komende zaterdag haar langdurige samenwerking met het Oranje Fonds door middel van een unieke wervingsactie in theaterland. Tijdens de Amsterdamse Uitmarkt mag het publiek bij de stand van Soldaat van Oranje zelf bepalen wat zij voor een kaartje voor de voorstelling van 19 oktober 2010 betalen. De opbrengst gaat naar een speciaal Fonds op Naam binnen het Oranje Fonds.

 In dit ‘fonds binnen het fonds’ komen niet alleen de opbrengsten van deze speciale benefietvoorstelling, maar ook de opbrengsten van diverse fondswerf activiteiten die, vanaf de start van de voorstelling 10 oktober, op touw worden gezet. Met dit nieuwe fonds op naam financiert het Oranje Fonds jaarlijks zeker één initiatief van een jong persoon die, net als de Soldaat van Oranje, een probleem in de samenleving te lijf gaat.

 Fred Boot, producent Soldaat van Oranje: “Erik Hazelhoff Roelfzema stond voor zijn idealen en zette zich in voor de maatschappij. Hij wilde de wereld leefbaarder maken voor alle mensen. Wij willen met onze voorstelling niet alleen het verhaal van Erik levend houden, maar ook zijn werk voorzetten. Het is daarom ook fantastisch om het Oranje Fonds samen te werken en zo jonge mensen met dezelfde idealen als Erik te steunen in hun werk.”

 Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “We zijn zeer verheugd over dit initiatief van de producenten van Soldaat van Oranje. In navolging van de hoofdrolspeler kijken zij verder dan hun eigen belang. Door een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds onder te brengen, kiezen ze voor een betrouwbare manier om jonge maatschappelijke initiatiefnemers in staat te stellen hun idealen waar te maken. Iedere euro die in het fonds gestort wordt, zal volledig besteed worden aan de doelstelling”.

 De samenwerking tussen Soldaat van Oranje en het Oranje Fonds gaat verder dan alleen financieel. Zo krijgen verschillende maatschappelijke organisaties die gesteund worden door het Oranje Fonds, de kans naar de musical te gaan. Ook gaat de cast zich inzetten tijdens de vrijwilligersdagen NL DOET, in maart 2011.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies