Ellen Evers in oosterse M-Lab musical Harem

Van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 november 2010 is in het Amsterdamse theater M-Lab de musical Harem te zien. Scriptschrijver en componist Joost Laterveer won in 2006 de synopsis-wedstrijd voor nieuw Nederlands muziektheater en ontwikkelde de productie de afgelopen jaren tot een volledig voorstelling. Harem is voor het eerst te zien in M-Lab met Ellen Evers (o.a. Cabaret, The Full Monty) in één van de hoofdrollen. De verdere casting is in volle gang. Koen van Dijk tekent voor de regie, de muzikale leiding is in handen van Frans Heemskerk.

Harem speelt zich af in Constantinopel ten tijde van het Ottomaanse rijk. De jonge Sultan Ibrahim heeft de leeftijd bereikt waarop hij geacht wordt een troonopvolger te verwekken. Zijn moeder heeft een aantal favorieten geselecteerd, maar Ibrahim raakt in de ban van Rosanna, een meisje uit de keukens. De twee geliefden dringen door tot een geheime kelder onder het Topkapi-paleis en ontsluieren een oud geheim van de harem.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies