M-lab dreigt deuren te moeten sluiten

Het volgende artikel is een samenvatting van het artikel van Henk van Gelder in de NRC van 3 september j.l.

Het M-Lab dreigt volgend jaar in geldnood te komen. Het VandenEnde Foudation sponsorde tot nu 4 ton per jaar; maar volgens de gemaakte afspreken zal dit eind 2010 stoppen. Ook de startsubsidie van de gemeente Amsterdam (twee ton voor de eerste 5 jaar) zou geen vervolg krijgen. Alleen de subsidie van OC&W (van twee ton per jaar) loopt nog door tot eind 2012. Koen van Dijk vertelde dat men nu met de VandenEnde Foundation en de gemeente Amsterdam probeert tot een oplossing te komen.  Maar er is ook hoop; zoals een eventuele verhoging van OC&W maar ook komt het M-Lab nu wel in aanmerking voor het Amsterdams Kunstplan. Hiervoor kwamen ze bij de opening in 2007 nog niet voor in aanmerking. Toen het M-Lab begon hoopte men dat de bestaande theaterproducenten regelmatig voorstellingen uit het M-lab zouden overnemen. Echter dit gebeurde pas één keer met Urinetown. Volgens Koen van Dijk komt dit door dat de producenten toch liever het gevoel willen hebben zelf iets te hebben ondekt en niet iets over te nemen van het M-lab.

Daarom gaat het M-lab zelf maar op tour door Nederland. Vanaf a.s. donderdag met Into the Woods en volgend jaar met Stationsstraat 169 Huis. Hiermee hoopt het M-lab zich buiten Amsterdam als merk neer te zetten. Hopelijk zal het niet zo ver hoeven te komen dat het M-lab zijn duren zal moeten sluiten, maar we kunnen sowieso nog genieten van de vele geplande shows.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies