Het mooiste van Sesamstraat

Op deze druilerige woensdagmiddag was Musical Reports aanwezig bij de perspresentatie van de gezellige familievoorstelling ‘Het mooiste van Sesamstraat’. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van Peter van Roden, vice-president van moedermaatschappij Sesame Workshop. Hij was erg onder de indruk van Tommie. Tommie is natuurlijk een echte Nederlandse Sesamstraat-bewoner en daardoor onbekend voor hem. Na uitleg over de voorstelling worden wij getrakteerd op een liedje: “Tommie’s Rap”. Het klinkt erg vrolijk en het zal zeker aanslaan bij het publiek.

Wat: Repetities Sesamstraat
Wie: Dorien Haan, Bert, Ernie, Elmo e.a.
Wanneer: 8 september 2010
Waar: Kauwgomballenfabriek, Amsterdam
Door: Monique Hoffmann

Musical Reports sprak na afloop nog met het enige (zichtbare) menselijke figuur op het toneel tijdens deze voorstelling: Dorien Haan. Over haar aandeel in deze voorstelling vertelt zij: “Ik speel de rol van Doedoe en ik kom uit Boekoeroe. Omdat ik nogal last van heimwee heb gaan de bewoners mij al het mooie uit Sesamstraat laten laten zien. Misschien om over te halen om te blijven? Dat wordt duidelijk in de voorstelling”.

Omdat zij met alleen maar poppen op het toneel staat, zit hierin haar uitdaging. De poppen kunnen geen emoties op de gezichten laten zien, alleen in de houding van het lijf is te zien wat de betreffende pop bedoelt en voelt.

‘Het mooiste van Sesamstraat` beleeft op zondag 19 september haar wereldpremière in De Meervaart te Amsterdam en is tot en met eind januari 2011 te zien in 41 Nederlandse theaters. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar!

Klik op de foto’s om ze te vergroten:

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies