Musical hit serie Glee vanaf morgen bij RTL

Het Engelse woord ‘glee’ laat zich het beste vertalen als ‘vrolijkheid’ en dat woord dekt meteen de lading van de Amerikaanse hitserie ‘Glee’, vanaf dinsdag 14 september te zien bij RTL 5. Maar ‘Glee’ is méér. Behalve veel vrolijkheid biedt deze musicalcomedy sensatie, rivaliteit en ‘spicy loves’. Elke aflevering garandeert een uur lang topentertainment. In de serie staat de Glee Club van de McKinley High School centraal. Deze club, waarin leerlingen dansen en zingen, stond ooit aan de top. Docent Will Schuester is vastbesloten de slapende Glee Club nieuw leven in te blazen en mee te doen aan de beroemde competitie The Nationals. Leerlingen en collega’s verklaren hem voor gek, maar hij legt alle spottende reacties naast zich neer.
Na een oproep melden zich vijf leerlingen voor Glee Club. Het zijn allemaal outsiders, maar toch is Will enthousiast. Een zesde leerling weet hij met een valstrik binnen te halen. Ondanks de kritische houding van anderen doen de leden er alles aan om hun Glee Club tot een groot succes te maken. Daarbij stuiten ze op de nodige weerstand van Sue Sylvester, coach van de cheerleaders. Zij moet een deel van haar budget met Will delen en is vastbesloten Glee Club ten gronde te richten. Musical komt uitvoering aan bod in Glee, musical sterren zoals Kirsten Chenoweth, Idina Menzel en Lea Michele komen er in voor. Maar ook vele musical nummers worden ter gehore gebracht uit o.a. Wicked, Les Miserables, Gypsy en vele andere Broadway Hits.
‘Glee’ is in de Verenigde Staten een enorm succes. De cast is ‘hot’ en elk nummer dat voortkomt uit de serie wordt gegarandeerd een hit. Oprah, de Obama’s, Lady Gaga en Madonna; ‘Glee’ heeft heel veel beroemde fans. Supersterren staan in de rij om een gastrolletje in de serie te bemachtigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de VS ongeduldig wacht op seizoen twee, dat later dit jaar op tv komt. Dat de serie niet alleen door kijkers, maar ook door critici wordt gewaardeerd, blijkt uit de negentien Emmy-nominaties die ‘Glee’ onlangs kreeg.
Nederlandse kijkers kunnen binnenkort ook worden besmet met de ‘Glee-fever’, want vanaf dinsdag 14 september zendt RTL 5 dubbele afleveringen van de musicalcomedy uit. Uitzending RTL 5: wekelijks vanaf dinsdag 14 september tussen 20.30 en 21.30 uur en tussen 21.30 en 22.30 uur

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies