Nieuwe versie musical Diana in de maak

Na het succes in 2001 is de musical DIANA binnenkort opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. Petra C. van der Eerden is momenteel bezig met een nieuwe bewerking van het stuk over de tragische, wispelturige, soms hysterische maar ook hilarische prinses.
DIANA schetst een beeld van het leven achter de schermen van Buckingham Palace. In deze show, naar een oorspronkelijk concept van Maurice Wijnen, zien we Diana die besloten heeft een aantal van haar bekende jurken te laten veilen voor het goede doel. Bij het uitzoeken van de jurken komen veel herinneringen boven. Ze ziet zich gedwongen om niet alleen terug te kijken op de fijne momenten, maar ook op alle narigheid die ze heeft meegemaakt.
DIANA werd in 2001 overladen met juichende kritieken. Vera Mann speelde de rol destijds zo’n tachtig keer in Nederland en België. Voor deze vertolking kreeg zij de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Wie ditmaal de rol van Diana zal gaan spelen is nog niet bekend.
Petra C. van der Eerden maakt een nieuwe bewerking van het script dat zij destijds samen met Maurice Wijnen schreef, wederom op muziek van Amina Figarova. Producent Amsterdam Independent Theatre is voornemens de musical in seizoen 2011/2012 in de Nederlandse theaters te brengen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies