Nieuwe Dakota voor Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje – De Musical heeft een nieuwe Dakota dankzij de Aviodrome in Lelystad. De vervanging bleek uiteindelijk toch noodzakelijk vanwege een ongeluk tijdens het transport, op vrijdag 13 augustus jl.,  van een Dakota C47 afkomstig uit het museumpark ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best. Het toestel van de Aviodrome wordt gedemonteerd tot een compacter formaat en eind september door middel van een nachttransport van Lelystad naar Vliegveld Valkenburg bij Leiden gebracht. 

Producent Fred Boot is zeer verheugd met de samenwerking met de Aviodrome: “Helaas bleek al snel dat de Dakota C47 na het ongelukkige ongeval op de A44 niet meer op tijd te herstellen was voor de voorstelling. Het is natuurlijk geweldig dat de Aviodrome het binnen een maand voor ons gerealiseerd heeft, een Dakota te leveren. Nu kunnen wij ons en de nieuwe Dakota klaar maken voor de belangrijke slotscene.” 

De oranje Dakota PH-ALR ‘Reiger’ uit 1937 wordt in de komende weken geverfd en deels omgebouwd om zo het bekende moment waarin Koningin Wilhelmina samen met Erik Hazelhoff Roelfzema voor het eerst voet op bevrijde bodem zet, levensecht na te bootsen in de slotscène van de musical.

Soldaat van Oranje – De Musical is vanaf 10 oktober te zien in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg bij Leiden en beleeft op 30 oktober haar wereldpremière. De Oranje Dakota kan komend weekend nog van heel dichtbij worden bekeken tijdens het Dakota weekend in de Aviodrome te Lelystad. Tijdens dit weekend zijn ook andere Dakota’s te bezichtigen en kan er tevens gevlogen worden met een Dakota.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies