Eerste vertellers Rocky over the Rainbow bekend

Radiopresentator Gijs Staverman, tv presentator Harm Edens en journalist/criticus, presentator, dagvoorzitter, jurylid Jacques d’Ancona zullen afwisselend de rol van de verteller op zich nemen in de parodiemusical ‘Rocky over the Rainbow’. Zij speelden deze rol al eerder toen de musical in 2001 een onverwachte hit werd. In 2001 was de eer aan Harm Edens om de première te spelen, ditmaal zal Gijs Staverman de première op zich nemen. Naast deze drie vertellers zal producent Amsterdam Independent Theatre de komende periode nog een aantal vertellers bekend maken.
 
Gijs Staverman
Radiopresentator Gijs Staverman is niet geheel onbekend met de rol van verteller. Hij nam dit deel van de voorstelling ook voor zijn rekening in 2001, maar ook was hij in 2005 en 2008 de verteller van ‘Forbidden Musicals’ en ‘Forbidden Musicals on Tour’. Gijs Staverman is sinds 2006 dagelijks te horen op Q-music tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Q-music is landelijk te beluisteren via 100.7 of 100.4 FM.
 
Jacques d’Ancona
Journalist/criticus, presentator, dagvoorzitter, jurylid, wat heeft all-rounder Jacques d’Ancona nog niet op zijn naam staan? Een musicalrol beviel hem zeer goed en daarom zal ook Jacques d’Ancona opnieuw de rol van verteller op zich nemen. Momenteel schrijft Jacques d’Ancona recensies en presenteert hij een tv programma voor televisiezender RTV
Noord.
 
Harm Edens
Presentator en tekstschrijver Harm Edens kreeg in 2001 de eer om de première van de musical ‘Rocky over the Rainbow’ te spelen. Ook tijdens deze tournee stelt hij zich beschikbaar als verteller. Bij het grote publiek is hij  vooral bekend als presentator van televisieprogramma’s als ‘Dit was het nieuws’ en ‘On Air’. Samen met Ger Apeldoorn schreef hij onder andere de originele scripts, vertalingen en bewerkingen van comedyseries als ‘Sam Sam’, ‘In de Vlaamsche Pot’ en ‘Het Zonnetje in Huis’.
 
Bijna 10 jaar na de eerste voorstelling is de parodiemusical ‘Rocky over the Rainbow’ opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. In de hilarische ‘Double Feature’ voorstelling worden de brave karakters uit ‘The Wizard of Oz’ door een noodlottig ongeval gedwongen samen te werken met de losbandige figuren uit een campy jaren ‘70 Horror-musical. ‘Rocky over the Rainbow’ werd in de zomer van 2001 een onverwachte hit. De musical groeide uit tot  publiekslieveling en oogstte louter positieve kritieken. De cast bestaat uit Rolf Koster, Linda Wagenmakers, Darryll Charles, Jorge Verkroost, Paul Walthaus, Jacqueline Aronson en Daphne Flint. Script en muziek zijn van de hand van regisseur Michael Diederich en componist/producent Eelco Claassen. ‘Rocky over the Rainbow’ gaat in première op 9 oktober in Theater De Meervaart in Amsterdam en is daarna tot eind december door het hele land te zien. ‘Rocky over the Rainbow’ is een productie van Amsterdam Independent Theatre. Voor meer informatie en de complete speellijst kunt u kijken op www.rockyovertherainbow.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies