Hoera!: 1 jaar Musical Reports

Op 13 september 2009 werd het eerste artikel op Musical Reports geplaatst. Dat is nu alweer een jaar geleden. Reden voor een feestje. Wat kan een jaar snel gaan en wat kan er veel gebeuren in een jaar. Wat begon als een kleine musicalblog groeide uit tot één van de grotere musicalwebsites van Nederland. Toen ik nog aan de rand van de wieg van Musical Reports stond, had ik nooit kunnen denken dat het zo’n vaart zou lopen.

Binnen de kortste keren werd de lay-out van de website verbeterd (17 oktober 2009) en werd er een nieuwsrubriek toegevoegd, waarin op 22 oktober 2009 het eerste nieuwsbericht werd geplaatst. Al snel werd het team uitgebreid van één redactielid naar twee redactieleden, van twee naar drie redactieleden en van drie naar vier redactieleden. Onlangs (juni 2010) hebben wij ons vijfde redactielid mogen verwelkomen. Deze groei van het team bood ons de mogelijkheid om nog verder uit te breiden.

Begin januari (3 januari 2010) werd bijvoorbeeld de rubriek De ster van… gelanceerd. Ook organiseerden wij in januari onze eerste prijsvraag rondom Gospel meets musical. Sindsdien (12 januari 2010) biedt Musical Reports haar lezers bijna onafgebroken prijsvragen aan. Prijzen lopen uiteen van castalbums tot kaarten voor een voorstelling. Ook voor het nieuwe seizoen heeft Musical Reports weer een reeks leuke prijsvragen in petto. In april (3 april 2010) werd er voor het eerst een column door iemand uit het vak geschreven. Jeroen Phaff beet het spits af. Aanvullend werd de succesvolle rubriek Een blik op de planken gelanceerd. Op 9 augustus 2010 werd de eerste column van Martijn Mulders gepubliceerd. Een seizoen lang biedt hij ons een blik achter de schermen van de Gelaarsde kat en 1953 de musical. Ook http://musicalreports.nl/?p=5450#mce_temp_url# laat ons achter de schermen meelezen, maar dan bij Een leven zonder jou.

Op 27 september 2009 presenteerden wij onze eerste videoreportage. Nu, een jaar later, is het aantal video’s uitgegroeid tot ruim 60. En is er veel veranderd aan het videoformat. Zo worden bijvoorbeeld video’s sinds kort aangeboden in HD kwaliteit. Een deel van de videoreportages bestaat  uit een reeks reportages met exclusieve beelden van de betreffende voorstellingen. Samen zijn deze video’s in een jaar tijd ruim 11300 keer bekeken. Daarnaast volgen 469 mensen ons op Twitter en 120 mensen zijn ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Ook de bezoekersaantallen winden er geen doekjes om. Het is bijzonder om te zien hoe de groei van bezoekers nog steeds door zet. Op de dag van de opening werd Musical Reports 60 keer bekeken. Op de zelfde dag een jaar later werd Musical Reports maar liefst 669 keer bekeken. In totaal werd Musical Reports in haar eerste jaar 122113 keer bekeken. Dat is gemiddeld 10176 keer per maand en 334 keer per dag. Het aantal hits (het aantal keer dat er binnen Musical Reports pagina’s, foto’s enz. zijn bekeken) was over het eerste jaar maarliefst ruim 3 miljoen.

Een resultaat trots op te zijn. Zonder onze bezoekers had dit niet mogelijk  geweest. Ook gaat onze dank uit naar alle organisaties en persvoorlichters waar wij in het afgelopen jaar mee samen hebben gewerkt.

Nu staan we aan het begin van ons tweede jaar en een nieuw musicalseizoen en het is drukker dan ooit. Dit jaar zullen wij achter de schermen wederom blijven werken aan verbeteringen en uitbreidingen van Musical Reports, om onze bezoekers het beste te kunnen bieden. Wij hebben er zin in! En zullen onze bezoekers ook dit jaar weer verslag doen van alles wat zich in het Nederlandse musicallandschap afspeelt.

Sebas Verboom

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies