Musicals unplugged for Pakistan

De grote ramp in Pakistan zorgde voor veel ellende in dit land. Om ontwikkelingshulp op gang te helpen en te ondersteunen is geld nodig. Rudy Hellewegen en William Spaaij zetten zich in voor Pakistan met hun stichting ‘Musical Helpt’. Eerder dit jaar deden ze dit groots voor Haiti, dit keer is het voor Pakistan een stuk intiemer. Twee voorstellingen werden  in Dutch Studio’s (voormalig Focus) gegeven door de grootste namen uit de Nederlandse musicalwereld.

Wat: Musicals unplugged for pakistan (Musical Helpt)
Wie: Rudy Hellewegen, William Spaaij en meewerkende artiesten
Wanneer: 13 september 2010 (eerste voorstelling)
Waar: Dutch Studio’s, Amsterdam
Door: Robin Streppel

Cindy Bell beet het spits af met “Nooit meer een morgen” van Marco Borsato. Cindy nam plaats op de kruk en zong haar nummer zeer intens. Cindy laat zien dat ze in een nummer verhaal kan leggen. Céline Purcell volgde met het nummer “Iedereen kan fluiten” uit de Sondheim musical Anyone can Wistle. Céline zong dit nummer eerder in Sondheim in songs. Daar was ze eerst niet zo blij met dit nummer, vertelde ze. Later in het repetitieproces waardeerde ze dit nummer pas. De keuze van Céline is dus niet origineel, maar met de vertolking was niets mis. Uit Next to Normal zong Joey Schalker het ingetogen nummer “There is a World”. Schalker was het eerste hoogtepunt van deze avond. Zijn heldere stem klinkt als een klok.

Maike Boerdam zong net als Bell een nummer die eerder is gezongen door Marco Borsato en is geschreven door John Ewbank. Maike mist in het nummer “Nu dat jij er bent” wat gevoeligheid. Maike zingt het nummer hard, dat terwijl zij in diverse rollen heeft laten zien dat ze mooie gevoelige nummers kan brengen. Martin van der Starre werd op het laatste moment betrokken bij dit concert. In eerste instantie zou Pia Douwes haar medewerking verlenen, maar wegens privéredenen moest zij verstek laten gaan. Van der Starre zingt de “Judas Song” uit Jesus Christ Superstar. Van der Starre brak in 2005 door in deze productie. Het was een lust voor het oor om hem weer dit nummer te horen zingen. Noortje Herlaar zong “Smile”; dit nummer zong zij eerder in Op zoek naar Mary. Herlaar zingt dit rustige lied doorleefd.

“Heelal van jouw hart” werd door Alexandra Alphenaar gezongen. Zij deed dit erg goed. Het nummer werd in Turks Fruit –waar Alexandra in het ensemble stond- oorspronkelijk gezongen door Jelka van Houten. Antje Monteiro zong “Supper Time” van Iving Berlin. Een welkome afwisseling tussen al deze ballads. Antje zong heerlijk jazzy. Freek Bartels volgde Monteiro op met “Als ik bij je ben” uit Sweeney Todd. Net als Purcell zong hij dit eerder in Sondheim in songs.  Bartels legt een stukje komedie in het nummer, dat maakt het leuk.
Richard Groenendijk presenteerde eerder dit jaar het benefietconcert voor Haiti als Edna uit Hairpspray. Na een uitgebreide introductie, waarin Richard op eigen wijze vertelde dat hem na de bekendmaking van zijn deelname aan Unplugged veelvuldig gevraagd werd welke jurk hij dit keer aan zou doen, zong Richard “Net als iedereen”. Dit was een bewerking van een nummer van Elton John en eerder gezongen door Conny van den Bos.

Lone van Roosendaal zong “Some people’s lives.” Van Roosendaal vertelde er pas sinds kort achter te zijn dat dit nummer van Janis Ian is, want ze kende het van Bette Midler. Het nummer werd door van Roosenaal klein gehouden, dit deed zij erg mooi. Charly Luske sloot vervolgens de avond af met “Have a little faith in me” van John Hiatt. Charly haalt het nodige vocale geweld uit de kast en sluit af met een ware knaller van de avond.

De nummerkeuzes waren in sommige gevallen niet erg origineel, maar de uitvoering was van iedereen prachtig. De intimiteit die gecreëerd was in Focus was een bijzondere ervaring. Dit mooie initiatief van “Stichting Musical Helpt” haalde ruim 10.000 euro op en bezorgde musicalliefhebbers een onvergetelijke avond. Organisatie en artiesten werkten belangeloos mee, dat mag gewaardeerd worden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies