Deborah schittert vocaal in Tell me on a Sunday

Deborah won de zoektocht naar Maria en werd in één klap een van de grootste musicalartiesten van Vlaanderen. Na The Sound of Music is ze opnieuw in een voorstelling te zien. Ditmaal in de musicakklasieker Tell me on a Sunday. De one-women show met muziek van Andrew Lloyd Webber ging in het Zuiderkroon te Antwerpen in première. Ondanks dat de show wegens een kleine technische storing werd stil gelegd, wist Deborah te schitteren.

Wat: Tell me on a Sunday
Wie: Deborah de Ridder
Waar: Zuiderkroon te Antwerpen
Datum: 19 september 2010 (première)
Door: Jouke van Buuren en Robin Streppel

Een Vlaams meisje (Deborah De Ridder) trekt naar New York. Vol hoop en verwachtingen gaat ze op zoek naar liefde en geluk. Viermaal raakt ze verliefd op een man, maar viermaal loopt de relatie stuk. Allevier de mannen zijn verschillend en allevier de keren gaat de relatie om andere reden stuk. Zal ze nu terug gaan naar Vlaanderen? Nee, ze kiest er voor te blijven zoeken naar de ware man en is vastbesloten geluk te vinden.

Onder regie van Frank van Laecke (die veel prachtvoorstellingen heeft gemaakt) is er met de Ridder gezocht naar een juiste balans tussen humor, tranen, hoop en wanhoop. Vocaal haalt de Ridder alles uit wat de prachtige muziek van Andrew Lloyd Webber haar biedt. Tijd om adem te halen heeft ze nauwelijks want de Ridder staat een uur lang alleen op het podium in deze doorgecomponeerde musical. Toch mist er iets aan haar vertolking. Dit komt gedeeltelijk door het script. De voorstelling begint namelijk meteen met het personage (zonder naam) op haar eerste date, direct gevolgd door de tweede date en zo verder. Door deze snelle wisselingen kom je weinig van het personage te weten waardoor je geen binding met haar krijgt. Ontzettend jammer, want hierdoor loopt de voorstelling een hoop intentie en emotie mis. De Ridder weet dan ook niet het personage verder uit te diepen en mist dus enige diepgang. De Ridder schiet van emotie in emotie, maar de ware kern weet zij niet te raken. Het lijkt alsof zij voornamelijk trucjes in haar spel toepast.

De muziek van Andrew Lloyd Webber is een muzikaal hoogtepuntje. Samen met de liedteksten van Don Black, die prachtig vertaal zijn door Allard Blom, vormt dit een prachtig geheel. Muzikale hoogtepunten in deze voorstelling zijn de nummers: “Haal die grijns van je smoel” en “Laat het op een zondag zijn.” Beiden nummers zong ze alsof het uit haar tenen kwam. De overlevingskracht van het personage was te zien bij de Ridder. Op dat moment wist zij even te ontroeren. De songs komen soms wat fragmentarisch over omdat de voorstelling doorgecomponeerd is en er geen dialogen bevat. Door de eerder benoemde tekortkomingen van het script hebben de songs niet de volledige emotionele lading kunnen overbrengen.

Het decor is simpel: twee halve cilinders aan beide kanten van het podium. Deze cilinders staan op een draaischijf en kunnen dus met de gesloten kan naar het publiek worden gedraaid. Op dat moment kan er dus nieuw decor in gezet worden en draait het decor weer naar het publiek toe. Dit gebeurt met beide cilinders dus meerdere malen. Dit is een orginele manier om toch meerdere decorwissels mogelijk te maken. Toch is deze productie qua decor redelijk minimalistisch te noemen. Grootse decors spelen geen rol, dit is een pure vorm van theater. Alles gaat om één vrouw die een uur lang alle aandacht krijgt.

Tell me on a Sunday is genieten van een vocaal geweldige Deborah de Ridder. Musical van Vlaanderen laat zien dat je ook voorstellingen kan maken zonder grootse cast of decor. Maar ondanks de prachtmuziek van Andrew Lloyd Webber met daarbij sterk vertaalde songs mist het script enige uitdaging en diepgang. Maar voor wie mooie songs wil horen die vertolkt worden door een sterke zangeres, is deze voorstelling zeker de moeite waard.

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies