En blijven stralen tot het einde van de tour!

Afgelopen weken zijn we weer druk bezig geweest met het ‘fine-tunen’ van de voorstelling. ‘De Gelaarsde Kat de Musical’ beloofd niets minder dan een juweeltje te worden en nu de facetten geslepen zijn van deze ruwe diamant zijn we aanbeland op het punt om haar te gaan polijsten.

Vandaag beginnen we met de montage; oftewel: Acteurs, Decor, Kostuums, Licht en Geluid komen samen en gaan zo op zoek naar het meest mooie resultaat! De kostuums, die we ondertussen ook al hebben mogen passen en in hebben mogen repeteren, zorgen ervoor dat het prachtige decor van Len Beentjes gevuld wordt met de meest wonderlijke sprookjescreaties en waan jij je werkelijk in een sprookjeskasteel of in een dorp uit lang vervlogen tijden toen sprookjes nog waarheid waren.

Mijn kostuum is erg mooi! Naast mijn kostuum in het dorp, waarin ik als Joris goed meng in het oude tijdsbeeld en de eenvoud van het bestaan aldaar goed uitstraal, word ik in de voorstelling ook nog in een prachtig goud/wit brokaten lakeienkostuum gehesen en met bijpassende witte poederpruik is de transformatie tot Jean-Pierre een feit!

Het is heerlijk om in één voorstelling twee verschillende karakters te mogen spelen! Het geeft je zoveel meer om een hele voorstelling interessant te houden, vooral ook voor het publiek! Spannend hoor, want vrijdag hebben we de eerste try-outs en dan gaan we merken hoe het publiek de voorstelling ontvangt.

Nu weet ik bijna zeker dat we ons daar niet zoveel zorgen over hoeven maken, want afgelopen week heeft ook in het teken gestaan van de promotieoptredens, of zoals ik zelf graag zeg “Sneak Previews”. We hebben op de podia van een aantal theaters de mensen al een beetje kennis laten maken met de voorstelling en hebben zo een leuke compilatie van in totaal drie nummers ten gehore gebracht. Telkens met een enthousiaste menigte tot gevolg, dus volgens mij worden de voorstellingen een groot feest!

Zo hebben we afgelopen week ook een aantal malen op de 50Plus Beurs mogen optreden in de Jaarbeurs in Utrecht. Vanwege het drukke schema van Roy, die op de beurs vele mooie optredens had met het New Classic Quartet, werd mij gevraagd om de rol van Sebastiaan over te nemen. Jippie! Het was superleuk om te doen. Op het Zwaluwhoeve terras, dat afgeladen vol zat met lieve mensen die even genoten van een kopje koffie of een broodje, mocht ik het lied ‘Molenaarszoon’ zingen. Wat een fijn nummer!

Nou vandaag word een hele lange dag! Voor het eerst komt alle techniek erbij en dan wordt het altijd even spannend of het allemaal nog net zo goed, liefst nog beter overkomt als in de repetities, of dat we nog kleine aanpassingen moeten maken. We gooien ons er allemaal vol enthousiasme in en aan het einde van de week, met de eerste try-out als kroon op ons werk, hebben we de diamant weer net wat meer glans gegeven en zal op de dag van de première in volle glans te bezichtigen zijn in het Parktheater in Eindhoven…

En blijven stralen tot het einde van de tour!

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies