Het mooiste van Sesamstraat; magie voor kinderen!

Bij het horen van de namen Bert, Ernie, Elmo, Pino en Tommie denkt elke willekeurige Nederlander maar één ding: Sesamstraat! Dit najaar gaan de bewoners van de leukste straat van Nederland op tour met hun eigen musical. Bovendien worden zij op deze reis vergezeld door Doedoe..

Wat: Het mooiste van Sesamstraat
Wie: Esther ter Horst, Denise Veenstra, Annelet Veldkamp, Kevin Kouwenhoven, Caty Wijmans en Dorien Haan.
Waar: de Meervaart, Amsterdam
Wanneer: 20 september 2010 (première)
Door: Saskia Ebbing

In de vrolijke familievoorstelling gaan Bert, Ernie, Tommie, Elmo en Pino op zoek naar het mooiste van Sesamstraat. DoeDoe, een meisje uit een ver land met een rugzak op haar rug, is op reis om alle mooie dingen van de wereld te bekijken. Ze was in alle landen, in alle steden, in alle straten, behalve…..in Sesamstraat. Als DoeDoe op een ochtend de straat binnenwandelt zijn de bewoners in rep en roer! Ze vinden haar leuk! Door haar het mooiste van Sesamstraat te geven willen ze haar verleiden om in Sesamstraat te blijven. Of dat lukt kunnen jullie komen bekijken in deze prachtige voorstelling!

De voorstelling is in eerste plaats bedoeld voor jonge kinderen, en dat is goed te merken aan het tempo: dat ligt namelijk erg laag. Voor de doelgroep is dit dus prima. De zaal is dan ook grotendeels gevuld met kinderen, die al joelend, lachend, klappend, dansend én huilend de voorstelling uitzitten danwel –staan. Zij hebben het duidelijk naar hun zin, en dat is het belangrijkste.

De rollen van Bert, Ernie, Elmo, Pino en Tommie worden gespeeld door Esther ter Horst, Denise Veenstra, Annelet Veldkamp, Kevin Kouwenhoven en Caty Wijmans. Zij zijn –om de magie in ere te houden- de hele voorstelling alleen in kostuum te zien. Alle stemmen zijn ingesproken op tape, en wel door Christiaan Nannen (Bert), Klemens Patijn (Ernie), Markousa Hamer (Elmo), Marlies Somers (Pino) en Simon Zwiers (Tommie). Ze lijken sprekend op de stemmen in de welbekende tv-serie, zodat de magie niet wordt verbroken. De voorstelling wordt dus feitelijk geplaybackt door onze Sesamstraatsterren, maar daar lijken maar weinig mensen zich aan te storen. Sterker: het verdient een extra compliment om precies goed getimed te playbacken terwijl je in een enorme pop verstopt zit!

De rol van Doedoe wordt gespeeld door Dorien Haan. Zij is het enige mensfiguur in deze voorstelling, en ook de enige die live zingt. Haan zingt prima. Af en toe leken de premièrezenuwen even door haar stem heen te willen breken, maar verder klonk het goed. Het geven van tegenspel aan ogenschijnlijk levende poppen komt heel natuurlijk over, alsof ze dit al jaren doet.

Aan interactie met het publiek ontbreekt het in deze voorstelling ook niet. Vooral wanneer Doedoe de kinderen zegt wat ze vooral níet moeten doen, roepen de kinderen om het hardst. Ook worden de kinderen diverse keren uitgenodigd om mee te dansen met een liedje, zoals bij “Doe de Boekoeroe”. Slim, want dit maakt het voor kinderen makkelijker de voorstelling uit te zitten!

De liedjes die worden gezongen zijn veelal aanstekelijk, maar bovenal vrolijk. Jammer is dat er maar weinig humor in de voorstelling zit. Vooral de norse kant van Bert is grappig, maar op een enkele opmerking na blijven de grappen uit. Dit maakt het voor ouders en begeleiders misschien een langere zit dan voor de kinderen.

Als laatste verdienen het decor en de poppen een eervolle vermelding. Het geheel zag er zeer kleurrijk en voor kinderen absoluut aantrekkelijk uit om naar te kijken.

Al met al is Het mooiste van Sesamstraat is een erg vrolijke kindermusical. Voor ouders misschien wat saai, maar het belangrijkste is dat de jongere Sesamstraatfans een heel leuke middag zullen beleven!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies