Nieuwe Dakota veilig aangekomen op Vliegveld Valkenburg

Gisteravond is de oranje Dakota PH-ALR ‘Reiger’ van de Aviodrome veilig aangekomen op Vliegveld Valkenburg bij Leiden, waar het een rol gaat spelen in de nieuwe musical Soldaat van Oranje. Deze nieuwe Dakota vervangt de  Dakota C47 afkomstig uit museumpark ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best, die op  vrijdag 13 augustus jl zwaar beschadigd raakte tijdens het transport. 

Het exceptionele transport met de gedemonteerde onderdelen van de Dakota vertrok om 20.15 uur vanaf de Aviodrome in Lelystad en kwam zonder problemen om 22.45 uur aan op bestemming. Hier wordt het toestel de komende weken geverfd en omgebouwd om zo het bekende moment waarin Koningin Wilhemina samen met Erik Hazelhoff Roelfzema definitief voet op bevrijde bodem zet, levensecht na te bootsen in de musical Soldaat van Oranje. 

Soldaat van Oranje – De Musical is vanaf 10 oktober te zien in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg bij Leiden en beleeft op 30 oktober haar wereldpremière.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies