Doorloop, bowlen, doorloop, perspresentatie en nu een maandje vrij

Deze week stond in het teken van herhalen, doorlopen, nog eens doen, stop and go en ga zo maar door. Als er een basis is dan kun je daar op verder bouwen. Je gaat in op de details en zoekt naar wat er nog uit een scène of nummer gehaald kan worden. Dat vind ik altijd leuk om te doen, omdat je zo alles uit het materiaal probeert te halen wat er in zit. Ook kom je meer over je personage te weten en kun je een nog scherper beeld van je personage vormen. Zie het als je kamer waar je al meubels in hebt gezet. Het ziet er uit alsof het klaar is, maar nu moet je het je nog eigen maken door er dingen aan toe te voegen zoals een schilderij, fotolijstje of een kussen op de bank. Wij zitten nu in het stadium van de schilderijen en fotolijstjes.

Het is niet zo dat we alleen maar ‘doorlopen’, we werken ook aan losse scènes. Bij dit soort repetities vraag je je met elkaar af of de personages het op deze of op een andere manier zouden doen. Als speler moet je constant denken als zijnde je personage. De regisseur doet dat voor alle personages en houdt het gehele stuk in de gaten.   

Een doorloop heeft in Duitsland een iets andere lading dan in Nederland. Zo vertelde Dirk Schattner, onze regisseur, dat ze in Duitsland na de eerste doorloop altijd een feestje vieren. In Nederland is dat niet zo, maar wij hebben dat natuurlijk gewoon geïntroduceerd. Zo zijn we met z’n allen gaan eten en daarna gaan bowlen. Ik kan je vertellen dat het voor sommigen nog best een kunst is om die bal niet in de goot te gooien! Zoals je je waarschijnlijk wel voor kunt stellen was het af en toe hilarisch. Vooral ook omdat wij als amateurbowlers tussen alle competitiebowlers stonden. Ieder met een eigen meegenomen bal van thuis en compleet uigerust in ‘bowlingkostuum’. Daar bedoel ik natuurlijk de speciale schoenen mee, waarmee je de perfecte slide kan maken om zo de bal goed te kunnen gooien. Daarnaast is het goed om een soort polsbeschermer te dragen zodat je, denk ik, meer kracht kunt zetten op de bal en je je pols zo niet overbelast. Waarschijnlijk waren wij een behoorlijke stoorzender omdat wij bij elke kegel die er omging stonden te juichen. Voor ons was het in ieder geval een leuke avond!

Wat ook een leuk moment was, was het taartmoment! Dit houdt in dat er een grote slagroomtaart komt met het logo van de musical gemaakt van marsepein. De hoofdrolspelers van de musical snijden dan de taart aan. In ons geval waren wij dat met z’n drieën. Voorafgaand aan het taartmoment, hadden we een korte perspresentatie gegeven van ‘Een Leven Zonder Jou’. Deze perspresentatie wordt gehouden om een korte indruk te geven van wat je kan verwachten als je naar de musical komt kijken. Daarna gingen we met z’n allen, inclusief de pers, een stukje van de ‘Een Leven Zonder Jou’- taart eten.

Voor de perspresentatie hebben we al een doorloop mogen doen in Theater PodiumBloos in Breda. Daar zullen we twee keer te zien zijn tijdens de tour. De doorloop deden we met alles erop en eraan: decor, kleding, licht en geluid. Dat was voor ons fijn om te doen, omdat je gelijk ziet in wat voor zaal je staat. Verder zie je hoe de show er tot nu toe voor staat; of er scènes moeten worden aangepast, of wat er wel en niet werkt. Wat voor ons geldt, geldt ook voor de kleding. Ook Richard kon zien hoe de kleding er op toneel uitzag en of daar nog wat aan veranderd moet worden. Gedurende de voorstelling heb ik niet veel kledingwissels, maar het is toch fijn om te weten hoeveel tijd ik heb en waar ik me kan omkleden.

Nu stoppen we een maand met repeteren, maar dat betekent niet dat we stilzitten. Aanstaande dinsdag mogen we op de Vlaamse Musical Prijzen 2010 een stukje laten zien en horen van ‘Een Leven Zonder Jou’. De volgende column krijgen jullie daar natuurlijk alles over te horen.

Liefs Lotte

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies