Koningin aanwezig bij première Soldaat van Oranje

Hare Majesteit de Koningin is aanwezig tijdens de wereldpremière van de nieuwe musical Soldaat van Oranje op 30 oktober 2010 in het nieuwe theater De TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Hunne hoogheden Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita zijn ook bij de première aanwezig.

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema. Als Leidse student vlucht hij na verzetsacties in Nederland aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland. Van daaruit smokkelt hij zendapparatuur naar Nederland en is als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Hij werd adjudant van Koningin Wilhelmina en ontving voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Op 10 oktober starten de try-outs van de musical in de oude vliegtuighangaar op de historische locatie, voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden.

De musical wordt geproduceerd door de nieuwe theaterproducent NEW Productions, Fred Boot en Robin de Levita. Het verhaal is bewerkt voor het toneel door Edwin de Vries (script), de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland(liedteksten) en Frans van Deursen (Nederlandse bewerking liedteksten). De regie is in handen van Theu Boermans. Hoofdrollen worden ondermeer vervuld door Catherine ten Bruggencate, Matteo van der Grijn en Loes Haverkort.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies