Ganesha grote winnaar Vlaamse musicalprijzen

De Nederlandse musicalcreatie Ganesha is de grote winnaar van de Vlaamse Musicalprijzen 2010. De intieme musical viel 5 keer in de prijzen, waaronder voor Beste Musical. Ook het Nederlansdse V&V Entertaiment was aan het feest want The Sound of Music was onder meer de onbetwiste winnaar van de Radio 2 Publieksprijs en werd veruit de populairste musical van het afgelopen jaar.

De Vlaamse Musicalprijzen werden uitgereikt in het Brusselse entertainmentcomplex Viage, tijdens een wervelend gala. De winnaars, ook Beste Musical, worden gekozen door een jury, maar het publiek kiest ook de populairste musical van het seizoen. Het werd de avond van Ganesha want de voorstelling ging met de helft van de prijzen aan de haal. De musical van Nederlanders Allard Blom en Rhody Matthijs, rond twee vrouwen die met zichzelf geconfronteerd worden tijdens een reis naar India, won 5 keer: Beste Musical, Beste Regie (Martin Michel), Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Karin Jacobs), Beste Inhoudelijke Prestatie (Allard Blom) en Beste Creatieve Prestatie (Harry De Neve).

Ook voor The Sound of Music werd het een succesvolle avond. Het was zonder twijfel de populairste musical van het afgelopen seizoen en het was dan ook geen verrassing dat Albert Verlinde namens V&V Entertainment de Radio 2 Publieksprijs in ontvangst mocht nemen voor The Sound of Music. Ook Kirsten Cools was aan het feest want zij won als Beste Vrouwelijke Bijrol de tweede prijs voor The Sound of Music, voor haar rol van de barones.

Ook de Nederlands-Vlaamse co-productie Pippi Zet De Boel Op Stelten viel in de prijzen, dankzij Koen Van Impe die als de papa van Pippi de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol kreeg.

Winnaars Vlaamse musicalprijzen

BESTE MUSICAL
Ganesha

RADIO 2 PUBLIEKSPRIJS
The Sound of Music

BESTE REGIE
Martin Michel (Ganesha)

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL
Karin Jacobs (Ganesha)

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL}
Koen Van Impe (Pippi Zet De Boel Op Stelten)

BESTE VROUWELIJKE BIJROL
Kirsten Cools (The Sound of Music)

BESTE MANNELIJKE BIJROL
Tim Driesen (Notre Dame de Paris)

BESTE INHOUDELIJKE PRESTATIE
Allard Blom (Ganesha)

BESTE CREATIEVE PRESTATIE
Harry De Neve (Ganesha)

BESTE AMATEURPRODUCTIE
Rent – Bohemian Productions (Sint-Niklaas)

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies