Festival ‘50 Jaar Musicals in Nederland’ in M-Lab

M-Lab, het Amsterdamse laboratorium voor muziektheater, brengt dit theaterseizoen het festival 50 Jaar Musicals in Nederland. Dat maakte de producent vandaag bekend. Morgen, 1 oktober, is het exact vijftig jaar geleden dat My Fair Lady in 1960 in première ging in het Luxor Theater in Rotterdam, volgens kenners het begin van de professionele musical in Nederland.

Het festival 50 Jaar Musicals in Nederland bestaat uit vijf voorstellingen en een randprogrammering. Per decennium wordt een bijzondere, kenmerkende musicalproductie uit die periode geselecteerd. De titels worden later bekend gemaakt. Het festival loopt van april tot en met september 2011 en vindt plaats in het eigen Theater M-Lab in Amsterdam-Noord.

M-Lab produceerde eerder het succesvolle Sondheim 80 Festival, als eerbetoon aan de Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies