Ketnet kijkt achter de schermen bij Oliver!

Vanaf vandaag pakt Ketnet uit met de reeks Oliver: achter de schermen. Ketnet volgt de kinderen die meespelen in de musical Oliver! van bij de prille audities tot de grote première op 5 december in Capitole Gent. De Vlaamse musical Oliver! is een productie van Musical van Vlaanderen, in een regie van Frank Van Laecke met als artistiek directeur Geert Allaert.

De musical Oliver! is gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens uit 1838. Het verhaal is een sociale aanklacht tegen de schrijnende maatschappelijke levensomstandigheden van de 19 de eeuw. Het boek groeide uit tot zijn bekendste werk. Oliver Twist werd verschillende keren verfilmd en is al jaren een succesvolle musical in Londen. Liedjes als Consider Yourself en As long as he needs me zijn echte hits.

Oliver! speelt zich af in het grauwe 19de eeuwse Londen. Oliver Twist is negen jaar en woont in een somber weeshuis. De tirannieke Meneer Bumble zwaait er de scepter. Op een dag vraagt Oliver meer pap aan Meneer Bumble. Meneer Bumble is woedend om deze brutaliteit en verkoopt Oliver aan een begrafenisondernemer, meneer Sowerberry. Oliver wordt erg slecht behandeld door zijn nieuwe baas en loopt weg. Hij dwaalt rond in de donkere, eenzame straten van Londen. Daar ontmoet hij The Artful Dodger, een jongen van zijn leeftijd die hem meelokt naar het hol van Fagin. Deze geniepige zonderling leidt straatkinderen op tot heuse zakkenrollers. Het begin van een gevaarlijk leven voor Oliver.

Niels Destadsbader is de presentator van de reeks. Hij ziet welke impact de musical op de kinderen heeft. Want zo’n enorme productie bepaalt hun leven maanden lang. En Oliver! kan niet bestaan zonder een grote groep kinderen. Liefst 120 kinderen spelen mee in deze musical.

De cast van Oliver bestaat uit:

Fagin: Peter Van den Begin
Nancy: Hilde Norga
Bill Silkes: Peter Van de Velde
Mr. Brownlow: Harry Deswarte
Mr. Bumble: Piet Vansichen
Widow Corney: An Lauwereins
Mr. Sowerberry: Door Van Boeckel
Mrs.Sowerberry: Wanda Joosten
Charlotte: Nicoline Hummel
Noah Claypole: Dieter Verhaegen
Bet: Deborah De Ridder

Tegelijk brengt de reeks het verhaal achter de musical: dat van het arme weesjongetje Oliver Twist waarover de Britse schrijver Charles Dickens rond 1830 schreef. Acteur Karel Vingerhoets treedt in de voetsporen van Dickens en vertelt van op historische locaties in Londen deze wereldklassieker op kindermaat.

“Ik hoop dat het mannetje dat daar een dag heeft rondgelopen, in zijn gekke pak en hele hoge hoed, straks bij de kinderen in de smaak valt, als hij zo vertelt wat zich daar allemaal heeft afgespeeld in Londen, over het lot van arme kinderen, want voor kinderen zijn alle kinderen kinderen, en over de schrijver van dit prachtige verhaal, want hij is de vader van alle Olivers.” Karel Vingerhoets

Oliver: achter de schermen is een programma van Musical van Vlaanderen voor Ketnet
Presentatie: Niels Destadsbader
Verteller: Karel Vingerhoets

Vanaf 3 oktober op Ketnet elke zondag om 9. 35 uur , 10 weken lang. Herhaling op zaterdag om 17. 55 uur en om 19. 20 uur

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies