Legally Cindy

Cindy Bell debuteerde enkele jaren geleden in de musical Tita Tovenaar in het Eftelingtheater. Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de stal van V&V. Na een uitstapje naar Stage Entertainment voor Cats (2005) keerde Cindy Terug Bij V&V. Ze was te zien in: Fame (Serena), Footloose (alternate Ariel), Hairspray (Penny) en dit seizoen als Brooke in Legally Blonde. Alsof deze succesrollen nog niet genoeg zijn kreeg ze ook nog eens een nominatie voor een musicalaward in juni dit jaar.

Wat: Interview.
Wie: Cindy Bell.
Waar: Amsterdam (Musicals Unplugged).
Wanneer: 13 september 2010.
Door: Robin Streppel.

Cindy Bell, die gaat snel…
“Nou inderdaad, het gaat lekker. Ik ben lekker bezig en mag dingen doen die ik geweldig vind en dat is heel fijn. V&V biedt mij kansen waarin ik me kan ontwikkelen. Het is prettig om voor zo’n werkgever te werken. In de toekomst zou ik ook wel weer voor andere producenten willen werken, maar V&V brengt producties waarmee ik feeling heb. Ik heb enorm genoten om Penny te spelen, heerlijk hysterisch en komisch. De musicalaward heb ik niet gekregen, dat was leuk geweest, maar de rol zelf was voor mij al een prijs.”

Je verbreedt je horizon ook door eigen initiatieven op te starten, bijvoorbeeld ‘Inside out’ met je collega Vincent de Lusenet. Ook vanavond zagen we je bij Musicals Unplugged een klein nummer doen. Wat brengt jou dat?
“Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Met Vincent was het meer zoiets van: kom we gaan gezellig nummers zingen, maar eigenlijk is dat iets heel moois geworden. We kregen ook zulke leuke reacties van mensen die zijn wezen kijken. We willen zeker nog iets gaan maken, maar daar moet wel tijd voor zijn. Momenteel zijn we allebei druk met producties. Ik sta in Legally Blonde en hij in Petticoat.”

Vanavond mocht je het spits afbijten..spannend?
“Ja, vanavond was ik de eerste die mocht optreden. Ik zag de lijst hangen toen ik binnenkwam en dacht: oh ik moet beginnen….wat eng tussen al die grote namen! Ik zong het nummer van Marco Borsato: ‘Nooit meer een morgen’. William en ik hadden eerst een nummer uit Spring Awakening in gedachten, maar ik vind Nederlands vaak beter binnen komen. Ik moet zeggen dat ik ook denk dat je eerder mensen meeneemt in een Nederlands nummer. Ik kan daar iets meer in vertellen dan in een Engels nummer. Beginnen vond ik wel ik leuk en prettig, daarna kon ik heerlijk luisteren naar mijn collega’s. Beginnen is wel spannend en ik ben een enorme zenuwpees. Als ik in het midden ben of op het eind dan zit ik alleen maar te, stressen haha! In dat opzicht was het dus prettig om te beginnen. Het nummer heb ik gekozen omdat het een gevoelig nummer en een klein liedje is. Op zo’n gelegenheid als dit pak je niet uit met een swingende song.”

Hoe ga je om met zenuwen?
“Dat gebeurt gewoon, er is niet iets waardoor je het niet kan hebben. Het overkomt. Ik kan het niet uitschakelen. Soms zoek ik dan wel naar houvast, door bijvoorbeeld vaak de tekst door te nemen. Een gezonde spanning vind ik altijd wel heel lekker, dat brengt je in een concentratie die je wel nodig hebt.”

Legally Blonde, Brooke…. Al in shape?
“Ik ben goed naar de sportschool geweest, maar daarna ook weer op vakantie, dus dat was weer weg allemaal! De repetities zijn enorm zwaar! Ik heb al een aardige conditie als danseres zijnde, maar het springtouwen en zingen is toch wel een uitdaging. Als ik dat niet onder controle heb, dan ben ik bang dat ik van het toneel val! Voor mij ligt er ook een uitdaging in dat Brooke een stuk ouder is dan ik daadwerkelijk ben. Het is spannend en nieuw, maar weer iets komisch en dat vind ik heerlijk om te doen. In de rol van Brooke ben ik wel op een andere manier komisch dan in Hairspray, dat stukje veelzijdigheid is prettig. Het is ook een heel leuke groep mensen om mee te  werken.”

Zit er een kleine kans in dat we jou als Elle Woods gaan zien, bijvoorbeeld als 2e understudy?
“Nee, helaas geen Elle voor mij. Het had me enorm gaaf geleken om die lead te spelen. In Footloose was ik ook alternate voor de vrouwelijke hoofdrol en dat was ook geweldig. Elle is een leuke rol, maar helaas niet voor mij weggelegd.”

Nog dromen voor de toekomst?
“Ik heb net een huis gekocht! Dromen, ja genoeg! Ik hoop dat ik nog mooie rollen mag spelen in de toekomst. Het lijkt me geweldig om in Wicked de rol van Elphaba te spelen. Next to Normal lijkt me ook erg mooi om te doen, maar er komen vast nog genoeg mooie uitdagingen in de toekomst.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies