De toekomstmuziek van Antje

Antje Monteiro draait al heel wat jaren mee in de vaderlandse showbizz. Haar grote doorbraak was in de musical Aida, waarin zij de rol van Ameris vertolkte. Vervolgens was zij te zien in de producties: Het gevoel van, Sesamstraat live, La Vie Parisienne en Cats. 2 jaar geleden lanceerde de zangeres haar solo album 100% Antje. Momenteel is zij te zien als Puck in de musical Crazy Shopping.

Wat: Interview
Wie: Antje Monteiro
Wanneer: 13 september 2010 (Musical helpt Pakistan)
Waar: Amsterdam
Door: Robin Streppel

Na een tijd van afwezigheid ben je terug in een musical. Hoe voelt dat?
“Ik denk af en toe weer: zo zwaar was het! Het is enig om iedereen weer te zien. Ik kwam afgelopen jaren natuurlijk wel iedereen tegen, dit door mijn optredens in het land, maar dat is toch anders. Ik denk nu regelmatig: daar gaan we weer, in die bus het land in! Dat is natuurlijk heel erg leuk!”

In Crazy Shopping sta je nu in een kleinere rol dan we van je gewend zijn. Hoe ervaar je dat ?
“Een drama!” lacht Antje. “Nee, maar het is een beetje vervelend gegaan allemaal. Gaandeweg het proces zijn er dingen veranderd. In het begin waren de vier damesrollen gelijk, maar er zijn veel dingen uitgehaald. Het was even slikken, maar het zij zo.Ik heb nog zo veel leuke andere dingen te doen naast Crazy Shopping. Ik probeer van Puck zeker wel wat te maken. Ik ben altijd heel open eerlijk, dus ik ga nu ook niet zeggen: “Nee ik heb heel veel te doen.” We waren allemaal teleurgesteld, maar ik moet wel zeggen dat het publiek het hartstikke leuk vindt. De zalen zijn goed gevuld. Wat mijn eigen aandeel betreft: ik sta in het rood en iedereen zegt dat ik dus goed te zien ben!” lacht Antje.

Waarin ligt voor jou toch de uitdaging in Crazy Shopping?
“Weet je, soms hoef je niet heel veel te doen om mensen te raken. Als je zoals in Aida de lead hebt en vijftien nummers zingt dan is het een stuk makkelijker om mensen te raken. In het geval van Crazy Shopping is het weinig. Ik vond dat wel moeilijk om de mensen te pakken. Ik heb een onbekend nummer van Acda en de Munnik, dus het is moeilijk om daarmee mensen te raken. Ik probeer zo de dingetjes die ik doe goed te doen. Het is fijn als mensen toch met een goed gevoel naar huis gaan, dat hoop ik te bereiken.”

Na Crazy shoppen ga je rocken!
“Misschien, over We Will Rock You is nog niets zeker. Het ligt allemaal nog open. Kom over een paar maanden terug.”

Je werkte mee aan Musical helpt voor Pakistan; wat vond je van deze avond?
“Is het niet geweldig? Ik hoor sommige dingen ook voor het eerst. We hebben ’s middags gerepeteerd. Ik hoorde al die anderen en dacht: ik ga niet meer! Ik zit aan het einde, dus dat was best spannend. In de repetities vanmiddag hoorde ik iedereen zingen en toen bleek dat het dus niet een musicalnummer had hoeven zijn. Ik bedacht me dat ik ook mijn nummer ‘Ineens’ had kunnen zingen. Het nummer gaat over iets dat er ineens is, dat was toepasselijk geweest. Het staat op mijn album.”

Hoe ben je tot je nummer keuze gekomen?
“Ik dacht dus dat het uit een musical moest zijn. Ik dacht aan musical en Pakistan en dacht toen aan een nummer uit mijn allereerste musical There is no business like showbusiness. Daar zat het nummer “Supper time” in. Het is oorspronkelijk van Irving Berlin. Ik stond tijdens die productie drie hoog achter in het ensemble en was understudy voor de hoofdrol. Ik heb het nummer dus al eerder gezongen. Het is blues/jazzy en dat werd vanavond verder niet gedaan. Het is altijd moeilijk, een nummerkeuze, want overal is wel iets voor te zeggen. Ik vond dit persoonlijk een heel mooi nummer.”

Heb je nog droomrollen of droomprojecten?
“Eigenlijk niet, daar moet ik even over nadenken. Een eigen theatertour lijkt me geweldig met eigen nummers. Het staat boven aan mijn lijstje. Elphaba in Wicked? Vijf jaar geleden heb ik die rol uit mijn hoofd gezet. Ik had contact met Stage Entertainment en ik ben echt te oud voor de rol, dit werd ook tegen mij gezegd. Het is zeker een droomrol, maar ik vrees dat het bij dromen blijft! Ik ben 41, maar ik zie er natuurlijk uit als 18!”, knipoogt Antje. “Vijf jaar geleden, toen ik het voor het eerst zag, dacht ik: dat wil ik doen. Inmiddels heb ik het al weer uit mijn systeem gezet. Ik ga een tweede album opnemen die komt dan weer uit en er zijn nog genoeg leuke musicals. Die eigen theatertour is toch wel mijn grootste droom”

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies