Mariska van Kolck is Hollywood

Mariska van Kolck is al jaren één van de sterren aan het musicalfirmament. Deze musicalervaring gebruikt ze dit seizoen in haar eigen theatertour Moviestars. Van Kolck wist afgelopen seizoen haar publiek te imponeren met de rol van Roxy Hart in Chicago, maar nu staat zij als zichzelf op de bühne. Mariska verplaatst zich in de diva’s van de film, waaronder Doris Day, Dolly Parton en Marilyn Monroe.

Wat: Moviestars
Wie: Mariska van Kolck
Waar: 4 oktober 2010 (premiére)
Wanneer: Theater de flint, Amersfoort
Door: Robin Streppel

Eerder was van Kolck te zien in haar soloshow Top of the World, een ode aan de Carpenters. Moviestars opent ze rustig met het nummer ‘Mrs Robinson’ van Simon en Garfunkel. Deze rustige opening laat het publiek verdwijnen in de wereld van de film. Mariska geeft aan vooral fan te zijn van de films uit de jaren ’60. In de Marlene Dietrich-medley zingt Mariska in het Duits; dit doet zij op een zeer gevoelige manier. Op het moment dat Mariska dit repertoire vertolkt staat er niet alleen een prachtige zangeres, maar ook een doorleefde actrice. Doordat het blok lang duurt is er echter wel het gevaar dat het publiek inkakt, maar al snel wordt men wakkergeschud. Mariska laat haar mooiste talent zien; haar enthousiasme. In het nummer ‘Strong enough’ zet de zaal op zijn kop! Het nummer van Cher mag zeker het hoogtepunt van de eerste akte genoemd worden. Mariska sloot haar deze af met nummers van Doris Day, waaronder ‘Everbody loves a lover’, ‘Hideaway it’s Magic’ en ‘Que Sera, Sera.’ Mariska toont haar natuurlijke charme in deze nummers.

De tweede akte begint met het imponerende ‘Diamonds are forever.’ Mariska zingt het nummer mooi, maar mist soms de kracht die het nummer vraagt. Hetzelfde geldt voor het nummer ‘I will always love you’, gezongen door Whitney Houston en geschreven door Dolly Parton. Mariska lost in dit nummer haar beperkte bereik op door er een ingetogen versie van te maken, dat is zeker een mooie vondst. Andere Dolly Partonhits als ‘Light of a clear blue morning’ en ‘9 tot 5’ zingt Mariska als het hoort. Het eerste nummer mooi uigevoerd en het tweede als enthousiast uptemponummer met de nodige publieksparticipatie.

Het enthousiasme van Mariska en haar comedytimming komen in het blok van Marilyn Monroe geheel tot haar recht. Het wereldberoemde ‘Diamonds are a girls best friend’  is het hoogtepunt in dit blok. Hier en daar glipt er een stukje Roxy Hart uit Chicago doorheen in de vertolking van Mariska haar Marilyn.

Een emotionele afsluiter lijkt het nummer ‘Papa can you hear me?’ te zijn. Het nummer verwijst naar het verlies van haar vader, wat Mariska onlangs te verwerken heeft gekregen. Mariska zingt dit nummer vol overgave en passie. De overgave en passie komt bij alle songs naar voren, maar dit nummer komt uit haar tenen. Om het publiek na deze emotionele ballad toch met een vrolijk gevoel de zaal te laten verlaten sluit Mariska af met ‘What a wonderful World’ en nogmaals ‘9 to 5’ als toegift.

Mariska laat zien dat een ster van binnenuit komt, dat het niet zit in grote decors en mooie kostuums. Samen met haar regisseur Michael Diederich heeft Mariska bij veel nummers het juiste gevoel over weten te brengen. Moviestars is een mooi podium voor Mariska om te laten zien welke kleuren zij op haar palet heeft.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies