Jasper Kerkhof schrijft muziek Willem van Oranje de musical

Eerste Nederlandse musical over vader des vaderlands Willem van Oranje, de musical: zijn leven, zijn strijd, zijn liefdes.

In november en december gaat een nieuwe Nederlandse musical in première over onze vader des vaderlands Willem van Oranje. Leef mee met zijn leven, zijn strijd en zijn liefdes in deze splinternieuwe musical over onze vaderlandse geschiedenis van Toine Paauwe (script en regie) en Jasper Kerkhof (muziek). De musical wordt gespeeld door Musicalgroep Face uit Haarlemmermeer.

Musicalgroep Face speelt de musical Willem van Oranje op 19, 20 en 21 november in Theater de Meerse in Hoofddorp en op 11 en 12 december in de Stadsschouwburg in Haarlem. Kijk voor kaarten, trailer, foto’s en meer informatie op www.musicalface.nl.

Moderne musical voor breed publiek
Met deze splinternieuwe musical willen Toine Paauwe (tekst en regie), Jasper Kerkhof (muziek) en Musicalgroep Face de geschiedenis over de vorming van Nederland op een toegankelijke manier aan een breed publiek presenteren. Daarbij gaan historische kostuums hand in hand met moderne muziek en videodecors. Met liefde voor de historie, aandacht voor detail en in een hedendaagse muzikale vertelling brengt Face deze splinternieuwe musical op de planken.

Willem van Oranje, vader des vaderlands
De naam Willem van Oranje kent iedereen; we zingen allemaal het Wilhelmus mee en kleuren ons land oranje tijdens voetbalwedstrijden van ‘ons Oranje’. Toch is de ‘vader des vaderlands’ voor velen slechts een vage herinnering aan een geschiedenisles. Wie was deze man, die aan de wieg stond van het huidige Nederland? Wat was de drijfveer van deze Duitse edelman die een Franse prinsentitel erfde, om zich met hart en ziel in te zetten voor de onafhankelijkheid van De Nederlanden, te strijden voor vrijheid van geloof en godsdienst, ende opstand te leiden tegen Filips II, koning van Spanje?

Musicalgroep Face
Face is de in 1993 opgerichte amateur musicalvereniging van de gemeente Haarlemmermeer. Zij telt circa 40 leden die allemaal passie hebben voor musical en theater, zang, dans en toneel. Sinds haar oprichting bracht Face dertien avondvullende en drie korte voorstellingen. Tot de recente producties van Face behoren Titanic (2009), Midzomernachtsdroom (2008) en A Christmas Carol (2007).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies