Kok-Wha Lie & Anne Deliën over Petticoat

Op 3 oktober 2010 ging de nieuwe Nederlandse musical Petticoat in première. Deze musical ontving lovende kritieken. Petticoat, van de makers van Ciske de Rat, tourt langs de vijftien grote theaters van Nederland. Tijdens de repetities van Petticoat sprak Musical Reports met Kok-Wha Lie en Anne Deliën o.a. over hun aandeel in de voorstelling.

Wat: Petticoat
Wie: Kok-Wha Lie & Anne Deliën
Wanneer: 18 augustus 2010
Waar: Focus, Amsterdam
Door: Monique Hoffmann

Wie speel jij in Petticoat?
Anne Deliën: “Ik speel Jacoba, dat is een van de Petticoats. De Petticoats zijn al een bekend bandje op het moment dat Pattie (Chantal) auditie komt doen.
Wij vinden het heel leuk dat zij bij de Petticoats komt, want door haar worden de Petticoats nog bekender. De Petticoats bestaat uit 3 meiden (Anne, Jantien en Chantal) en 2 jongens (Dieter en Kelvin) op bas en gitaar. Op het moment dat Pattie bij de Petticoats komt zijn er al 3 meiden. Maar Jannie Lepelaar raakt zwanger en stopt met de Petticoats om haar kindje te krijgen en moeder te worden.”

Kok-Wha Lie: “Ik speel Ruud Wolf van ‘de Blue Diamonds’. De Blue Diamonds waren in de vijftiger jaren erg bekend in Nederland. Verder speel ik in het ensemble en ben dance captain. Petticoat gaat verder niet op het leven van Ruud Wolf in, maar er zijn wat momenten dat Pattie Ruud ontmoet.”

Hoe sta jij tegenover jouw rol?
Anne Deliën: “Dit is weer heel andere rol dan in Sunset Boulevard en zeker anders dan Pinokkio. Pinokkio kon ik mij heel goed achter verschuilen. Als er mensen aan mij vroegen: ‘Ben jij Pinokkio?’, kon ik makkelijk zeggen: “Nee hoor, dat is zij!” En dat geloofden mensen dan. Natuurlijk zei ik dat niet echt, maar dat had zo gekund.”

Hoe vind je de door Henny Vrienten voor Petticoat geschreven muziek?
Kok-Wha Lie: “Het is hele prachtige muziek, er is een goede balans tussen hele rustige nummers en wat meer melodieuze nummers. Wat Hennie als geen ander kan is de balans vinden tussen liedjes. En laten lijken alsof ze uit de jaren ‘50 komen, en toch ook weer niet. Dat heeft hij heel knap gedaan.”

Anne Deliën: “Hennie Vrienten heeft hele mooie muziek geschreven voor de musical. Heel fijn bij deze musical is dat er niets op band staat en alles live door ons gezongen wordt. Het is ook heel fijn dat wij met z’n drieën de tijd hebben gekregen om lekker de sound op elkaar afgestemd te krijgen. We zijn al vanaf februari eerst één keer in de week en daarna vaker alleen met onze zang aan het oefenen. Zo hebben we al een promo-cd met z’n drieën ingezongen.”

Hoe denk je dat het publiek op deze muziek zal reageren?
Kok-Wha Lie: “Ja, dat zal moeten blijken. Wij zullen er alles aan doen om er een hele mooie en leuke musical van te maken en ik denk dat wij daar heel erg in geslaagd zijn. Maar hoe het publiek reageert moeten wij afwachten.”

Ben je niet bang dat het publiek ritmisch mee gaat klappen met de vrolijke deuntjes?
Kok-Wha Lie: “Nee, ik denk dat de manier waarop het is gestaged niet de mogelijkheid biedt om mee te gaan klappen. In principe vertellen wij een verhaal en je moet de liedjes volgen om het verhaal te snappen. Het is natuurlijk ook geen Mamma Mia want de liedjes zijn niet bekend genoeg om gelijk mee te gaan klappen, omdat je niet zeker weet wat er komt. Zeker bij de droombeelden van Pattie, moet je naar liedjes luisteren om het verhaal te volgen.”

Anne, jij hebt waarschijnlijk veel bekendheid gekregen door K2 zoekt K3. Vooral bij kinderen?
Anne Deliën: “Kinderen hadden mij in Pinokkio ook al gezien natuurlijk. Daarin speelde ik al samen met Kristel, dus daar had ik al veel kinderen ontmoet. Maar kinderen vergeten best snel.”

Is Petticoat ook geschikt voor kinderen?
Anne Deliën: “Ja zeker, dit is echt een show voor het hele gezin. Zeker omdat Chantal in een droom terecht komt, waarin alles roze wordt. Ziet er heel leuk uit voor kinderen. Ik zal zelf ook iedereen in m’n familie vertellen dat alle neefjes en nichtjes gewoon naar de show moeten komen kijken.”

Kok-Wha Lie, nu er druk gerepeteerd wordt voor Petticoat, zal waarschijnlijk veel van je aandacht en tijd daar naar uitgaan. Staat Freaky Pudding nu op een laag pitje?
Kok-Wha Lie: “Veel tijd gaat zitten in bijvoorbeeld het oefenen van de dansjes. Soms hebben we wel 3 uur geoefend en dan werkt het gewoon niet. Dan wordt het geschrapt en zijn die repetities voor niets geweest. Dat is heel anders dan bij voorstellingen die eerst in het buitenland hebben gespeeld. Dan weet je precies welk dansje er wel en niet werkt en hoe het uitgevoerd moet worden. Dat is bij Petticoat dus niet. Voor Freaky Pudding is het op dit moment daarom even iets te druk. We zijn nog wel met iets bezig maar dat zal anders worden dan wat we tot nu toe hebben gedaan. Het is jammer dat Jasper (Kerkhof – red.) en ik niet in dezelfde productie staan, want dan is het een stuk makkelijker om te schrijven voor Freaky Pudding.”

Zowel Anne Deliën als Kok-Wha Lie zijn in Petticoat te zien. Petticoat tourt dit seizoen (2010/2011) langs de vijftien grote theaters van Nederland. Lees HIER de recensie van Musical Reports, of kijk op musicals.nl voor meer informatie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies