Cast ‘Je Anne’ bezoekt Het Achterhuis

Een bijzondere ervaring voor de cast van de theatervoorstelling ‘Je Anne’. Dinsdagavond kregen zij van de Anne Frankstichting de unieke gelegenheid om na sluitingstijd een kijkje te nemen in het Anne Frank huis. Het maakte diepe indruk op de acteurs onder wie hoofdrolspeelster Abke Bruins (Anne Frank), Thom Hoffman (Otto Frank) en Levi van Kempen (Peter van Daan).

Abke Bruins: “Ons bezoek aan Het Achterhuis vond ik een enorm indrukwekkende ervaring. Er hangt daar echt een bepaalde sfeer die nog steeds voelbaar is. Niet prettig vond ik; heel grauw en benauwend. Het greep me echt aan. Bijzonder vond ik het vooral om Anne’s kamertje te zien. Haar filmsterrenfoto’s die haar zo dierbaar waren, maar ook hoe klein het daadwerkelijk is. Dat ze daar twee jaar lang heeft moeten slapen samen met meneer Dussel en helemaal geen plekje voor zichzelf heeft gehad, vind ik ongelofelijk. Deze ervaring neem ik zeker mee als bagage en helpt mij bij mijn rol als Anne.”

De musical ‘Je Anne’ vertelt wat zich afspeelde in Het Achterhuis in de twee onderduikjaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in Het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende muzikale nummers van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke die in 1994 al tekende voor een eerdere bewerking van ‘Je Anne’.

De voorstelling ‘Je Anne’ is van 21 oktober tot en met 26 februari te zien in theaters door heel Nederland. De première vindt plaats op maandag 1 november in Theater Het Park te Hoorn (NH). Voor dagboekfragmenten van de cast, alsmede informatie en een complete speellijst kunt u terecht op www.hitmusical.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies