Musical over musicalfans in de maak

Creatives Petra C. van der Eerden en Marinus de Graaf zijn bezig met het ontwikkelen van een musicalcomedy die draait om het wel en wee van musicalfans. De werktitel van het project is FANS! FANS!! FANS!!! De musical zal draaien om het lief en leed van een groepje fans die elkaar regelmatig tegenkomen bijdiverse voorstellingen en rode loper evenementen. De één doet alles voor een felbegeerde handtekening van zijn of haar idool en de ander bouwt een hele carrière op rond het fan zijn. Welke rol speelt het fan zijn in hun leven en wat hebben ze ervoor over? En zijn de idolen hun vereringeigenlijk wel waard?

Inspiratie doen Van der Eerden en De Graaf vrijwel dagelijks op bij de producties waarbij ze zelfbetrokken zijn en bij voorstellingen die ze bezoeken. De artiestenuitgang, de rode loper en aan musicals gewijde internetfora zijn bij uitstek de plaatsen waar fans zich laten gaan. Dat levert meer dan eens komische (maar soms ook wrange) taferelen op die een perfecte basis vormen voor een avondvullende musical. Van der Eerden: “Hoewel we maar al te goed beseffen dat het musicalwereldje nergens zou zijn zonder de fans, neemt het soms vormen aan waar je je alleen maar over kunt verwonderen. Wat drijft die mensen? Op zulke momenten neemt mijn fantasie de vrije loop, met als resultaat een aantalflink uitvergrote personages met trekjes die iedereen bij een ander (!) zal herkennen…”

De Graaf: “Petra en ik hebben ontdekt dat er een aantal archetypen fans bestaat. Totaal verschillende mensen die eigenlijk maar één ding gemeen hebben: hun passie voor musicals. Wat er gebeurt als je die verschillende mensen met elk hun eigen achtergrond bij elkaar zet, is simpelweg te leuk om er geen show van te maken. Er ontstaan situaties waarbij vreugde en verdriet, vriendschap en jaloezie,euforie en teleurstelling elkaar sneller afwisselen dan in een gemiddelde soapserie.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies