Ann Van den Broeck vertelster in Vlaamse Woezel en Pip

25 oktober komt een lang gekoesterde droom uit. De door Guusje Nederhorst gecreëerde hondjes Woezel en Pip, de meest populaire, voorschoolse tekenfiguurtjes van Nederland, maken hun internationale tv debuut met een eigen animatieserie bij de Belgische zender vtmKzoom. De animatieserie, die trouwens een coproductie is met de Nederlandse KRO, werd gebaseerd op de in Nederland zeer populaire kinderboekjes van de twee allerliefste hondjes van de wereld en uitgewerkt door een Nederlands/Vlaams team o.l.v. Dinand Woesthoff.

Vanaf 25 oktober tot eind december zal de animatieserie te zien zijn bij vtmKzoom, VTM en Kzoom +. In België staan de hondjes nog aan het begin van hun lang gekoesterde droom maar de hoop is dat ook daar de eenvoud en kracht, gecombineerd met de unieke illustraties, een fraai succes zullen worden.

De serie is gebaseerd op de herkenbare Woezel en Pip thema’s die dichtbij de belevingswereld van kinderen staan, zoals vriendschap, spelen en delen. Dinand Woesthoff, getrouwd met Guusje en creatief de drijvende kracht achter Woezel en Pip, over de ontwikkeling van deze animatieserie:
We hebben lang moeten wachten tot de leukste hondjes naar de televisie kwamen. Een droom van Guus en van het hele team achter Woezel en Pip. In oktober is het dus zo ver. In Nederland en België! Voor de Vlaamse markt hebben we een aantal Vlaamse professionals om advies gevraagd en met Ann Van den Broeck als Vertelster hopen we ook de harten van de Vlaamse kindjes te veroveren . We willen de avonturen van Woezel en Pip ook op televisie dicht bij het hart houden. Authentiek, warm, veilig en vooral met heel veel plezier. De hondjes zullen de kindjes meenemen op de leukste avonturen in de Tovertuin en ver daar buiten. Het is fantastisch om te zien hoe een droom Nederland langzaam aan het betoveren is. Met boekjes, theater, voorleesdagen, speelgoed en nu dus ook als televisieserie voor de kleintjes. Het unieke aan deze serie is dat de authentieke uitstraling van de hondjes volledig tot uiting komt maar wel anno 2010, met een frisheid en vernieuwing die ik nog niet in een 2d animatie gezien heb, aldus Woesthoff. ” Gisteren nog, mocht Dinand Woesthoff de ANWB publieksprijs voor beste Kinder- en Familiemusical ontvangen voor de theatervoorstelling “Woezel en Pip in de Tovertuin”.

Michael Dujardin, stationmanager van vtmKzoom :

“Bij vtmKzoom hebben we met veel aandacht het succesvolle Woezel & Pip-verhaal in Nederland gevolgd. We zijn dan ook erg blij dat we mee aan de wieg kunnen staan van het internationale verhaal van deze twee schattige hondjes. We zijn alvast fan van de animatiereeks die ontwikkeld werd en kijken er naar uit om Woezel & Pip zowel qua programma als qua merk te kunnen introduceren bij de Vlaamse kids en hun ouders”.

Ann Van den Broeck, die tevens de Lalala Meezing CD van het eerste Vlaamse boekje heeft ingezongen, neemt de rol als Vertelster op zich .

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies