Soul of Motown staat garant voor avondje swingen

Part I en II van Soul of Motown stonden al garant voor een avondje swingen en een muzikaal spektakel. Ook part III voldoet aan alle verwachtingen. Het publiek wordt meegenomen terug in de tijd: terug naar de gouden jaren van Motown.

Wat: Soul of Motown III
Wie: Oa. Talita Angwarmasse, Aisata Blackman
Wanneer: donderdag 14 oktober 2010
Waar: Theater aan de Schie, Schiedam
Door: Monique Hoffmann

Motown is de naam van de platenmaatschappij die in 1959 werd opgericht door Berry Gordy in Detroit. Veel bekende artiesten zoals Michael Jackson, The Jackson Five, Diana Ross, The Surpremes, Lionel Richie en The Commordores zijn gestart bij Motown. Tegenwoordig is Motown in handen van het grootste muziekconcern ter wereld, Universal Music Group. Sinds 2009 heeft ook de Nederlander Waylon een contract bij Motown.

De show Soul of Motown stond in 2007 voor het eerst in 25 Nederlandse theaters. De voorstelling was een groot succes. In 2009, het jaar waarin de platenmaatschappij haar 50ste verjaar dag vierde, werd het publiek opnieuw getrakteerd op vele muzikale hits. En nu hebben de producenten van Soul of Motown voor de derde keer kans gezien om de erfenis van de zwarte muziekfabrikant uit Detroit te verdelen.

Onder leiding van de Amerikaanse producer David A. Tobin is een cast van Nederlandse en Amerikaanse zangers en zangeressen aan de haal gegaan met de onuitputtelijke bron van Berry Gordy’s imperium. Het mooie repertoire van Motown wordt vertolkt door Talita Angwarmasse, Aisata Blackman, Cosmea Panka, Brandon Delagraentiss, Jorginho Paunussa, Jeffrey Zuhdy, Shari Labadie en Giovanni Eduard Menig. Ze worden ondersteund door een uitstekende band.

De muziek heeft de overhand gekregen. Alleen aan het begin is er een inleidend praatje, maar de rest van het muzikale feestje wordt in rap tempo zonder hinderlijke onderbrekingen opgevoerd. Hits als ‘Reflections’, ‘You Keep Me Hangin’ On’, ‘Reach Out’ passeren de revue en worden afgewisseld met minder bekende maar zeker niet minder mooie nummers.

De toeschouwers gaan swingend de pauze in en met het nummer ‘Can You Feel It’ wordt meteen de toon gezet voor het resterende deel van de avond. Door een flitsende choreografie en mooie regie overtreft Soul of Motown part III de eerste twee delen. Part IV zal zeker niet lang op zich laten wachten….

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies