“De Diamant heeft glans gekregen!”

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de première van De Gelaarsde Kat de Musical!

Na de eerste try-out in theater de Lockhorst in Sliedrecht, waar we ook alle weken te gast waren tijdens het repetitieproces, zijn we via een aantal theaters in het land op weg gegaan naar de grote dag… Op deze manier kregen we een aantal keer de kans om nog nieuwe dingetjes uit te proberen, bij te schaven en te veranderen om zo tot de uiteindelijke voorstelling te komen. Vooral voor ons als Lakeien heeft er een grote verandering plaatsgevonden, doordat wij nu al eerder voor het publiek zichtbaar zijn. Wij verwelkomen de gasten in de zaal, wat tot een nog intensere beleving bij vooral de jongste bezoekers teweegbrengt. En het geeft ons weer een extra spoedverkleding, maar dat hebben we er graag voor over. Het publiek was tijdens deze try-outs telkens erg enthousiast en ook de theaters waren erg te spreken over de voorstelling: het is een feestje voor jong en oud.

Toch blijft het spannend.
Aan zo’n dag gaan een hoop voorbereidingen vooraf; niet allen voor de mensen van kantoor die deze dag organisatorisch in goede banen moeten leiden, maar ook voor ons. Wij zijn natuurlijk al weken bezig met het zoeken naar de ideale toi-toi-toi’s (premièrecadeautje voor je medespelers) en het vinden van DE outfit voor het moment dat je dan eindelijk na de voorstelling en het moment met de pers, de trap mag afdalen onder toeziend oog van de genodigden op de after-party.

Dus ook hiervoor ben ik druk in de weer geweest… want ja, waar begin je dan mee?
Om te beginnen had ik mijn oog laten vallen op een mooi jasje dat geïnspireerd was op een uniformjasje van vroeger en mijn lieve ouders hebben het van mij cadeau gedaan voor mijn verjaardag. Van daaruit ben ik op zoek gegaan naar bijpassende kleding. Een leuke bijkomstigheid was dat Klein Kleding uit Sliedrecht ons graag wilde sponseren door alle leden van cast en crew een prachtig overhemd te geven in ‘Gelaarsde Kat’ blauw. Het was na menig shopavontuur een verademing dat ook hierover geen zorgen meer gemaakt hoefde worden. Na de zoveelste poging om een broek te vinden ben ik ook hiervoor geslaagd, en wel bij mij om de hoek, want in Amsterdam heb je dus best leuke winkeltjes. Tel daar een paar mooie lakschoenen van vanHaren bij op, en de outfit is compleet!

Met een tas vol toi’tjes, een koffer vol kleding en een flinke dosis enthousiasme en zin, stapte ik afgelopen zaterdagochtend vroeg de trein in op weg naar Eindhoven. Heerlijk op tijd aangekomen in het theater, heb ik nog even mijn laatste pre-sets gedaan en was ik klaar voor de eerste voorstelling van de dag… de voorpremière. Nog één laatste keer spelen voordat de zal volstroomt met het premièrepubliek die over de rode loper het theater weer heeft weten te bereiken.

En voor je het weet is het dan ineens elf uur ’s avonds, sta je met een wijntje in de ene hand en een bos bloemen in de andere in de foyer, omringd door je familie en collega’s, na te genieten van een heerlijke voorstelling! Het was heerlijk om te zien dat ook een groot deel van mijn collega’s waarmee ik in 1953 de Musical mag samenwerken er was. Dat geeft toch een speciaal gevoel dat ons nu al tot een soort groep maakt!

En zo heeft de diamant glans gekregen! Na weken van polijsten en slijpen is hij prachtig geworden en kan zo bijgezet worden in het juweel dat wij diep in ons mogen meedragen voor de rest van ons leven.. een mooie voorstelling, met een leuke groep mensen en een fantastische tour in het vooruitzicht. Het beloofd een leuk jaar te worden!

no images were found

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies