Knofje neemt (vooral) de jongsten mee op wereldreis

Knofje leeft samen met haar vader, moeder, pop Flut en oma Gooi. Met haar familie verkent ze de wereld en beleeft kleine avonturen die bij het groot worden horen. Dit jaar krijgt Knofje er een broertje of een zusje bij, en dat is erg spannend. Zo spannend dat Knofje zich heel goed verstopt en samen met Flut een echt avontuur beleeft.

Wat: Knofje waar zit je?
Wie: Jennifer Ravestein, Katiuscia Principato, Maurice van Straten en Irene van der Aart
Waar: Odeon, Zwolle
Wanneer: 17 oktober 2010 (première)
Door: Bianca Berentsen

De musical Knofje waar zit je? is vrij gebaseerd op de boeken (Burny Bos) en televisieserie over het eigenwijze meisje Knofje. Het verhaal begint voor het huis aan de Lepelstraat waar Knofje samen met haar ouders en Oma Gooi woont. Omdat de moeder van Knofje bijna moet bevallen lijkt er even wat minder aandacht te zijn voor Knofje. Iedereen is bezig met de voorbereidingen voor de komst van de baby. Knofje vangt tijdens de lunch op dat zij tijdens de bevalling niet mag blijven maar even naar Tante Toos moet, maar Knofje wil helemaal niet naar Tante Toos… Om hieraan te ontvluchten reist Knofje in haar fantasie door vele landen waar ze allerlei avonturen beleeft.

De titelrol wordt gespeeld door Jennifer Ravestein, die ook in Knofje en het circus de rol van Knofje voor haar rekening nam. Zij geeft op uitstekende wijze gestalte aan het jonge, eigenwijze en grappige meisje.  Wanneer zij te horen krijgt dat ze naar Tante Toos moet en haar ontevredenheid hierover in een liedje laat blijken, laat Ravestein zien dat zij ook prima in staat is om te ontroeren.  Ravestein speelt met veel enthousiasme en weet vanaf het begin het publiek mee te nemen in het verhaal.

De vader van Knofje wordt gespeeld door Maurice van Straten, die samen met Katiuscia Principato en Irene van der Aart ook vele andere kleine rollen voor zijn rekening neemt. Vader hoopt op een zoon en hij zingt tijdens het verven van de babykamer dan ook vol enthousiasme over alles wat hij met zijn zoon zou willen doen. Tijdens deze solo weet van Straten ook vocaal te overtuigen. Katiuscia Principato speelt de zwangere moeder die zich al zingend steeds weer afvraagt waar Knofje uithangt. Vocaal gezien is Principato de sterkste van het gezelschap. Ze heeft een erg prettig en warm geluid en weet iedere noot te raken.

De grappige en handige Oma Gooi, die overal wat voor uitvindt, wordt gespeeld door Irene van der Aart. Van der Aart weet vrij makkelijk de lachers op haar hand te krijgen en laat tijdens haar solo als Bakkersvrouw ook horen dat zij qua zang niet onderdoet voor haar collega’s.

Als deze vier spelers gezamenlijk zingen valt er vrijwel niks op aan te merken: de stemmen kleuren prachtig bij elkaar en doen je haast vergeten dat er maar vier personen op het toneel staan.

Het decor, ontworpen door Bartel Meijburg, oogt simpel en praktisch maar past goed bij de voorstelling. Mariska Simon en Rogier Bosman zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de tekst, muziek en de arrangementen. De muziek is overheersend vrolijk en weet zowel de kinderen als de ouders enthousiast mee te krijgen. Daarnaast weten Meijburg en Bosman je mee te nemen op een muzikale wereldreis door gebruik te maken van invloeden van verschillende muziekstijlen.

Theatergroep POP zet met Knofje, waar ben je? een prachtige kindermusical neer, die nog tot en met 8 mei 2011 in de Nederlandse theaters te zien is.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies