Mega Mindy is megacool!

Na het succes van de televisieserie en de musical Mega Mindy en de schitterende smaragd is er weer een nieuwe musical over de jongste heldin van west-Europa: Mega Mindy en de poppenmeester. Een voorstelling waarin zij opnieuw het kwaad bestrijdt en het grote geheim van haar vermomming probeert te bewaren. Maar of dit ook lukt…?

Wat: Mega Mindy en de poppenmeester
Wie: Free Souffriau, Louis Talpe, Anton Cogen, Bente van den Brand e.a.
Waar: Stadsschouwburg, Amstelveen
Wanneer: 17 oktober 2010
Door: Saskia Ebbing

De voorstelling opent met een scène waarin een clubje boeven probeert een kluis open te breken. Gelukkig is daar –zoals altijd precies op tijd- Mega Mindy om de boel te redden. De boeven worden gearresteerd en de toon is direct gezet als het nummer ‘Tijd voor Mega Mindy’ door de zaal klinkt. Daarna ontwikkelt zich het verhaal over Mieke, die de geheime papieren van haar opa goed moet verstoppen terwijl hij op vakantie is, en de jarige Toby, die voor zijn verjaardag van de commissaris tickets krijgt voor een show van poppenmeester El Saher. De laatstgenoemde blijkt niet zo goed van aard als hij zich voordoet. Hij komt er dankzij zijn hyposetruc -die slechts bij één persoon niet werkt- achter dat Mieke Mega Mindy moet zijn, en probeert vervolgens haar geheim te stelen. Maar of dit ook lukt…?

Allereerst verdient Free Souffriau in de rollen van Mieke en Mega Mindy een groot compliment. De rol past haar inmiddels natuurlijk als een huidje, en dat is ook goed te zien. Ze overtuigt in haar acteerwerk en zangtechnisch valt er ook niets op aan te merken. Souffriau zingt zeer gemakkelijk en mooi, de noten klinken als een klok. Heel fijn om naar te kijken en luisteren. Daarnaast heeft ze een zeer goede komische timing en weet ze het publiek regelmatig met slechts een blik of een klein gebaar aan het lachen te krijgen.

Aan haar zij staan Louis Talpe als Toby en Anton Cogen als Commissaris Migraine. Het acteerwerk van beide heren is prima. Talpe weet met zijn dommigheid ook enkele keren de lachers op zijn hand te krijgen. Miguel Stigter komt als poppenmeester El Saher erg mysterieus over. Dit is natuurlijk de bedoeling, maar is voor sommige kleintjes toch iets té spannend. Zijn assistente Gamila, gespeeld door Bente van den Brand, lijkt niet in het plaatje van de voorstelling te passen. Haar Amsterdamse accent is misplaatst en haar overdreven acteerwerk valt volledig buiten de toon.

De muziek in deze voorstelling past perfect. De liedjes zijn stuk voor stuk erg aanstekelijk, maar beklijven verder niet. Gelukkig is er een CD te koop voor wie ze toch vaker wil horen. Er zit veel energie in nummers als ‘Turelureluurs’, en met ‘Jij hebt een vriendin’ weet Johan vanden Eede ook nog een gevoelige scène te creëren. Toch wordt dit niet té zwaar, want Souffriau gooit ook hier haar komische timing in de strijd.

Heel fijn aan deze voorstelling is dat de vaart er in zit én er in blijft. Er gebeurt van alles en in de vijf kwartier dat de voorstelling duurt is er -zelfs voor de volwassen begeleiders van de kinderen waar de voorstelling eigenlijk voor bedoeld is- geen moment dat je voortijdig naar het einde verlangt. De regie was in handen van Jasper Verheugd en hij verdient zeker credits voor de vlotte en boeiende maar toch volgbare lijn in de voorstelling.

Al met al is Mega Mindy en de poppenmeester een bovenal vrolijke maar ook spannende voorstelling. Het geheel oogt kleurrijk en met de energie die van het podium straalt wordt een leuke middag of avond gegarandeerd!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies