Even voorstellen…

Hallo!

Mijn naam is Rick Sessink en ik zal de komende tijd voor de rubriek ‘Een blik op de planken’ stukjes dagboek, anekdotes en verhalen plaatsen, zodat jullie heel veel interessante dingen te weten komen over waar ik nu mee bezig ben: VOLENDAM DE MUSICAL!

Het idee was eigenlijk dat ik ook vóór en tijdens INTO THE WOODS een column zou schrijven, maar vanwege de drukte (we hebben het stuk in slechts drie weken ingestudeerd), is dat niet gelukt. Maar in de verhalen over mijn aankomende Volendam-avontuur zal ik vast ook terugblikken naar mijn stage bij het M-Lab.

Eerst even kennismaken! Ik ben 23 jaar, net afgestudeerd van de opleiding Muziektheater in Tilburg en ik woon sinds kort in Amsterdam. De stad waar alle musicalaudities, -repetities en -toerbus-opstap-plekken zijn, dus als Bosschenaar moest ik er toch echt aan geloven: op naar de hoofdstad! Inmiddels weet ik niet beter en fiets ik met mijn ogen (nog) dicht elke ochtend naar de Dutch Studio’s, waar we repeteren voor Volendam.

Ik kan me niet precies meer herinneren op welk moment ik heb besloten om van een hobby mijn vak te maken, maar mijn eerste ‘professionele’ musical deed ik tien jaar geleden bij OLIVER! als weeskind en bendelid Kappie. Daarna, op de HAVO, speelde ik ieder jaar in de schoolmusical van het Jeroen Bosch College (o.a. als Simba, Joseph en Graaf von Krolock). Na nog even getwijfeld te hebben tussen Hogere Hotelschool of Bedrijfseconomie leek het me toch beter om te doen wat ik echt leuk vond, namelijk zingen en acteren. Na een jaar MusicAllFactory werd ik aangenomen op het Fontys Conservatorium, afdeling Muziektheater. Deze opleiding werkt niet met een stagejaar, maar toen regisseur Koen van Dijk in mijn laatste jaar op zoek was naar een nieuwe stagiair voor de rol van Sjaak in Into The Woods, heb ik gevraagd of ik toch auditie mocht doen. Wat een eer om als eerste productie een stuk van Stephen Sondheim te spelen! Deze componist en tekstschrijver is één van mijn favorieten. Hoe hij tekst, muziek en de inhoud van een stuk samenbrengt in een voorstelling is werkelijk ongeëvenaard. Hij wordt niet voor niks de ‘Shakespeare van de musical’ genoemd. Niet veel lager op dat lijstje vind je musicalcomponist Jason Robert Brown. Hij schreef onder andere Songs for a New World, Parade en The Last Five Years. Die laatste voorstelling is in alle opzichten mijn favoriet en hoofdpersoon Jamie is een droomrol. Een stuk met slechts twee personen, doorgecomponeerd en een prachtig verhaal. Het is ook niet voor niks dat ik deze samen met klasgenoot Lotte Verhoeven als afstudeervoorstelling heb gespeeld. Voor de mensen die dit stuk niet kennen: we spelen deze voorstelling nog één keer op 25 oktober 2010 in het M-Lab. Mensen die het stuk wel kennen mogen natuurlijk ook komen.

Het is een drukke tijd! Net van school, drie weken intensief repeteren in het M-Lab, op tour met Into The Woods en hals over kop door met de repetities voor Volendam! Heftig, maar het is allemaal zo leuk om te doen, en de reacties op Into The Woods waren te gek. We staan zelfs in het Duitse Musical Magazine. Gaaf!

De omschakeling is echt enorm: van Sondheim naar Jan Smit en Nick & Simon. Maar misschien is het nog wel moeilijker om een verse Nederlandse productie op poten te zetten dan de onnavolgbare ritmes en teksten van Stephen Sondheim in te studeren. Het wordt een in ieder geval een fantastische uitdaging en de repetities beloven nu al veel goeds…

Tot over twee weken!

Xx Rick

Meer informatie?
Ik Twitter ook! @RickSessink

www.ricksessink.nl (Over mij)
www.rickenlotte.nl (Over The Last 5 Years)
www.m-lab.nl (Kaartjes voor The  Last 5 Years)
www.volendamdemusical.nl (Over Volendam de musical)

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies