Jeans Celebrates #20

Het is feest bij de Jeanscompany, want dit is al de 20e show! Vandaar dat het Jeans 20 – “Let’s Celebrate” is genoemd. En een feestje is het! Een avondje Jeans staat ook dit seizoen weer garant voor een geweldige theaterbeleving. Vanaf de allereerste tot en met de laatste noot is het een geweldig feest, waarbij het publiek echt niet stil kan blijven zitten!

Wat: Jeans 20 – “Let’s Celebrate”
Wie: Bennie Hölzeken, Marloes van Reijzen, Niels van der Gaarden, Diederick Ensink, Roos van Breukelen, Marcia Zuidema, Eileen Schilder en Perry Beenen
Wanneer: 19 oktober 2010 (reguliere voorstelling)
Waar: Oude Luxor, Rotterdam
Door: Henske Bloemen / Monique Hoffmann

In oktober 1986 startte Dick van den Ende een workshop, welke gerealiseerd werd in samenwerking met Peter Bushoff van K-Tel Nederland. Er werd begonnen met 13 jonge, getalenteerde mensen en Jeans 1 was een feit! In de loop der jaren is de Jeanscompany uitgegroeid als een soort kweekvijver voor geweldig musicaltalent. Wie kent bijvoorbeeld Roberto de Groot, Ger Savelkoul, Ellen Evers, Antje Monteiro en John Vooijs niet? Zo kunnen wij nog heel veel andere namen opnoemen. De Jeanscompany zelf geeft in de 20e voorstelling onder het stukje “Jeans forever” een knipoog naar een aantal van deze `oud gedienden`, door met looprekken met een aantal namen erop op het podium te verschijnen.

Een avondje Jeans staat ook dit seizoen weer garant voor een geweldige theaterbeleving. Een breed muziekrepertoire wordt gepresenteerd door vier zangers en vier zangeressen. Ze worden hierbij begeleid door een geweldige band. Aan alle generaties is aandacht besteed en iedereen zal daardoor nummers herkennen en meezingen. De cast van Jeans zingt niet alleen zeer sterk, maar laat ook zien dat ze ook goed kunnen dansen. Een combinatie van de goede zang, verschillende muziekstijlen en nummers gecombineerd met dans zorgt voor een gevarieerd programma waardoor de mensen in de zaal op het puntje van hun stoel zitten.

Het decor is vrij simpel. De band staat op het podium en daarachter is een grote wand  met projecties zichtbaar. Dit wordt gecompenseerd door de kostuums. Elk nummer heeft zijn eigen kostuum. Er zijn dit seizoen weinig voorstellingen waarin zoveel verkledingen plaats vinden. Dit is hartstikke leuk en ziet er top uit maar zorgt ook wel voor de nodige onrust en afleiding. Het gaat immers om de muziek.

In deze cast zitten een aantal namen waar wij zeker nog van gaan horen. Neem bijvoorbeeld Bennie Hölzeken. Hij laat zien dat hij goed kan zingen en dansen, maar is vooral een goede entertainer. Ook Eileen Schilder laat indruk achter met haar prachtige stem. Ze weet met haar prachtige solo mensen te ontroeren. Maar ook zeker in de up-tempo nummers pakt ze flink uit. Niels van der Gaarden laat horen dat hij over een zeer warm stemgeluid beschikt. Mocht zijn carrière niet van de grond komen kan hij altijd nog optredens van Herman van Veen overnemen. Zijn vertolking van Herman van Veen was zeer echt, met ogen dicht hoorde men geen verschil.

Vanaf de allereerste tot en met de laatste noot is het een geweldig feest, waarbij het publiek echt niet stil kan blijven zitten! Jeans is ook dit jaar weer een feest: feest van herkenning en feest van talent. Met andere woorden: zin in een geweldige avond vol energie, maar ook ruimte voor een lach en een traan? Ga naar Jeans 20! Nog tot en met 26 februari 2011 te zien in diverse theaters (kijk voor het volledige programma op www.jeanscompany.nl).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies