Burgemeester van Katwijk opent TheaterHangaar

Vandaag opende burgemeester drs. Jos Wienen van Katwijk officieel de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Dit nieuwe theater is het huis van de musical Soldaat van Oranje die op 30 oktober in première gaat. In aanwezigheid van oude verzetsstrijders, spelers uit de musical en medewerkers van het theater, overhandigde een parachutist de sleutel van de TheaterHangaar aan de burgemeester. Drie dochters van de burgemeester openden vervolgens de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’ dat een prominente plek heeft in de foyer van het theater.

Ontwerper Edward van Vliet (onder meer bekend van restaurant Open, de flagship store van Coco Mat en hotel Derlon in Maastricht) tekende voor het ontwerp van de TheaterHangaar. Edward van Vliet: “Het concept achter het ontwerp van de theaterlounge en het restaurant van Soldaat van Oranje is ‘een vlucht in de tijd’. De wolken symboliseren deze vlucht door de tijd en de geluidsgolven staan voor persoonlijk contact en vriendschap. De parachutes staan voor helden in oorlogstijd. Verder spelen het gevoel van nostalgie en de tijdgeest van de jaren veertig een belangrijke rol in het ontwerp.” Gielissen Interiors nam de uitvoering voor haar rekening.

Bij de musical is de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?‘ ontwikkeld door Karin Kievit en vormgegeven door Peggy Osinga. Deze tentoonstelling geeft achtergrond informatie over Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd. De tentoonstelling richt zich met name op tieners en hun (groot)ouders. Ook is de tentoonstelling toegankelijk voor schoolklassen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies