Pamela Teves neemt tijdelijk rol over van Vera Mann

Actrice Pamela Teves neemt tijdelijk de rol van Vera Mann over in het toneelstuk Duet for One van Tom Kempinski, uitgebracht door De Graaf & Cornelissen Producties. Vera Mann heeft sinds enkele dagen last van een rugblessure. Teves zal de rol vanaf vrijdag vertolken, naast Wilbert Gieske in de rol van de haar behandelende psychiater. ‘Het is enorm sneu voor Vera, die zich helemaal in deze rol van de aan multiple sclerose lijdende violiste heeft gestort. De productie werd mooi ontvangen en vorige week zelfs genomineerd voor de AVRO Toneelpublieksprijs. Gelukkig vonden we in Pamela Teves een goede vervangster, die nu dag en nacht met de rol bezig is. Eerder speelde Teves voor ons de rol van Fraulein Schneider in de musical Cabaret, waarvoor ze een Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol won’; aldus artistiek producent Hans Cornelissen.

Duet for One dat eind september in première ging werd erg goed ontvangen. ‘De integriteit van hun spel houdt zonder meer je aandacht vast’ bericht het Leidsch Dagblad. ‘Paul van Ewijk heeft met zichtbare precisie geregisseerd’ aldus NRC handelsblad. Het toneelstuk gaat over een begaafde violiste die wordt overvallen door de slopende ziekte Multiple Sclerose. Hierdoor belandt zij in een rolstoel en wordt ze beroofd van haar voornaamste levensdoel, het viool spelen. In gesprekken met haar psychiater wordt haar strijd gevolgd en ontstaat een opmerkelijk band tussen de twee hoofdpersonen.

Het beperkte aantal voorstellingen dat geannuleerd moest worden zal tijdens en aansluitend aan de lopende tournee alsnog worden gespeeld. ‘Duet for One’ is van 11 september 2010 tot en met 19 december 2010 te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie en exacte speeldata op www.degraafencornelissen.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies