25 uur durende voorstelling van ‘Hofplein Rotterdam’

Op vrijdagavond 5 november starten Jeroen Spitzenberger (winnaar Guido de Moor prijs), Lee Towers en Martin van Waardenburg om exact 20.00 uur Europa’s grootste theatervoorstelling voor jongeren ooit vertoond. Vijfentwintig uur (!) lang spelen ruim 4.500 leerlingen en studenten van Hofplein Rotterdam een rol in een doorlopende marathonvoorstelling. Met dit unieke theaterspektakel viert Europa’s grootste theaterinstituut voor jongeren, Hofplein Rotterdam (voorheen: Jeugdtheater Hofplein), haar 25 jarig bestaan.

De 25 uur durende voorstelling bestaat uit de leukste, meest ontroerende, spannende en mooiste scenes uit verschillende voorstellingen die in de afgelopen 25 jaar door Hofplein Rotterdam, in binnen- en buitenland, zijn opgevoerd. Nooit eerder heeft in Europa, op deze schaal, een 25 uur non stop theatervoorstelling plaatsgevonden, waarin enkel acteurs en actrices in de leeftijd van 6 tot 26 jaar, een rol vervullen.

De start van de voorstelling wordt voorafgegaan door een evenzo opmerkelijk ‘inloop progamma’. Enkele prominenten verrichten 25 minuten voor aanvang vrijwilligerswerk en helpen mee bij de ontvangst of achter de bar in het theater. Op dit moment hebben o.a. Rob Wiegman (directeur Luxor Theater), Mariette Hamer (vice fractievoorzitter Tweede Kamerfractie PVDA) en Emily Ansink (directeur Kunsthal Rotterdam) hun medewerking toegezegd.

Verspreidt over de twee marathondagen verwacht de organisatie zo’n 15.000 theaterliefhebbers. Hiervoor is een uitgebreid randprogramma samengesteld met onder meer een kostuumveiling, live optredens en Meet & Greets met ‘oud Hofpleiners’ als Lucien van Geffen (Het Huis Anubis), Anne-Marie Jung (Pettycoat), Niki Smit (kinderboekenschrijfster), Katarina Justic (GTST, ONM) of Mimoun Oaissa (Het Schnitzelparadijs). Daarnaast verlenen ook theaterpersoonlijkheden als Loes Luca (met dochter Nina), Keimpe de Jong, Fred van der Hilst, Bruun Kuijt en Joris Lutz op geheel eigen wijze medewerking aan het programma.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies