Martin van der Starre is Willem van Oranje

Martin van der Starre wist te overdonderen als Judas in Jesus Christ Superstar. Sinds  kort schittert hij in We Will Rock You. Volgend seizoen zal hij de rol van Willem van Oranje op zich nemen in Willem van Oranje De zwijger rockt!. Ara Halici, musicalster en meervoudig Awardwinnaar (bekend van o.a. Cabaret en Piaf), neemt de rol van Phillips II voor zijn rekening. Hein Gerrits, bij het grote publiek bekend van rollen in o.a. Grease, Fame en Joseph, zal te zien zijn als moordenaar Balthasar Gerards.

Willem van Oranje: De zwijger rockt begint met schoten. De schoten die een einde maken aan het leven van één van de belangrijkste mannen uit de Nederlandse geschiedenis: Willem van Oranje. En terwijl Willem van Oranje hulpeloos onder aan de trap ligt van de Prinsenhof en zijn moordenaar, Balthasar Gerards op de vlucht slaat, flitst het leven van de Vader des Vaderlands aan zijn ogen voorbij. Zijn constante gevecht voor de vrijheid van geloof. De strijd met zijn aartsvijand Philips II, die er alles voor over heeft het Katholieke geloof te laten zegevieren. Zijn zoektocht naar liefde in een leven waarin iedere stap die je zet politieke consequenties heeft.

In een eigentijdse regie van musicalregisseur Paul van Ewijk zal Nederland opnieuw kennis maken met Willem van Oranje. In een script van Allard Blom en met muziek van Jeroen Sleijfer zal producent 3 laten zien dat het verhaal van Willem van Oranje, het gevecht voor waar je zelf in gelooft, nog altijd van deze tijd is.

Producent 3 bracht in seizoen 2009/2010 de uiterst succesvolle tournee van de klucht ‘Allo ‘Allo! met Alfred van den Heuvel in de hoofdrol. Dit seizoen brengt deze jonge producent in november de wereldpremière van de toneelkomedie Schone Schijn met o.a. Doris Baaten en Kiki Classen. In februari 2011 volgt de première van Master Class, het wereldberoemde toneelstuk over een master class van Maria Callas met in de hoofdrol niemand minder dan Pia Douwes. In Oktober 2011 staat de première gepland van de intieme romantische komedie Frankie & Johnny: Liefde is…, het toneelstuk naar de filmklassieker met Al Pacino en Michelle Pfeiffer. In deze Nederlandse versie spelen Mariska van Kolck en Ara Halici de titelrollen.

De première van Willem van Oranje: De zwijger rockt gepland voor 27 februari 2012 in Theater de Veste in Delft.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies