Koningin Beatrix ontmoet cast Soldaat van Oranje

Gisteravond op 30 oktober beleefde de musical Soldaat van Oranje na zeven jaar voorbereiding haar wereldpremière. Koningin Beatrix, Prinses Irene, Prins Pieter Christiaan en Prinses Anita waren aanwezig, net als de weduwe van Erik Hazelhoff-Roelfzema. Om wiens leven het verhaal van de musical draait. Na afloop van de musical was er een ontmoeting tussen Koningin Beatrix en de cast van de musical. Bekijk de foto’s van deze ontmoeting in de fotoreportage van de première.

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema. Als Leidse student vlucht hij na verzetsacties in Nederland aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland. Van daaruit smokkelt hij zendapparatuur naar Nederland en is als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Hij werd adjudant van Koningin Wilhelmina en ontving voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

De musical wordt geproduceerd door de nieuwe theaterproducent NEW Productions, Fred Boot en Robin de Levita. Het verhaal is bewerkt voor het toneel door Edwin de Vries (script), de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland(liedteksten) en Frans van Deursen (Nederlandse bewerking liedteksten). De regie is in handen van Theu Boermans. Hoofdrollen worden ondermeer vervuld door Catherine ten Bruggencate, Matteo van der Grijn en Loes Haverkort.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies