Samen op weg naar het volgende avontuur

We zijn inmiddels twee weken na de première van De Gelaarsde Kat de Musical en de eerste vakantieweken waarin we extra veel voorstellingen spelen hebben we ook weer achter de kiezen. Van Hoogeveen tot Kerkrade zijn we het land al doorgeweest. De kop is eraf! De tour is begonnen!

Het is elke keer weer een feestje om te zien hoe er gereageerd wordt op de voorstelling. Van op het podium, of stiekem vanuit de coulissen, geeft het zoveel extra energie wanneer je de kinderen op de stoelen ziet klimmen, papa of mama ernaast vrolijk meedanst, en dat dan een zaal vol. Ook al ben je misschien de ene dag wat moeër of baal je ervan dat je op weg naar een vergelegen theater tòch weer eens in de file gestaan hebt, deze enthousiaste reacties vegen dit allemaal resoluut van tafel en geven je de drive nog net dat beetje extra van jezelf te geven. En zo gaan we met de hele cast en crew door het land en trekken we van theater naar theater…

Bart Mijnster is understudy van de rol van Titus die normaal gesproken door Michael van Hoorne wordt gespeeld. Onlangs was het zover , vol overgave heeft Bart de rol op geheel eigen wijze invulling geven en lag de zaal dubbel van het lachen. Marcel als koning Louis Luilak en het plaatje is weer compleet. Voor niemand zichtbaar een verandering, want de voorstelling behoud zijn charme en net zoals iedere voorstelling iets anders is, omdat je altijd een wisselwerking hebt tussen de acteurs, het theater waarin je speelt en het publiek, was het nu gewoon even iets méér anders dan normaal, maar dat gaf juist weer een enorme boost om met elkaar deze voorstelling tot een groot succes te maken. En met resultaat!

Maar niet alleen de Gelaarsde Kat komt op ons pad. Ook zijn we vrijwel allemaal rondom de Sinterklaasperiode te zien in een voorstelling met de goedheiligman, zoals bijvoorbeeld in ‘Karel de Kok en het cadeau voor Sinterklaas’, of tijdens het Si-Sa-Sinterklaasconcert dat o.a. op het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell (20,21 en 28 november) te zien zal zijn op. De goedheiligman heeft er dus weer een flinke schare helpers bij in deze periode van drukte. De Pepernotenpieten in Duinrell zijn dan ook bekenden van hem en zullen een aantal dagen zorgen voor vertier bij de bezoekers en de gasten tijdens het concert, om vervolgens vanaf 6 december, wanneer de Sint alweer begint aan zijn lange tocht per stoomboot terug naar de Costa del Sol, als broer en zus (Anouk de Pater) terug te gaan in de tijd.

Op deze dag komen we bij elkaar voor de eerste repetitiedag en scriptlezing van 1953 de Musical. Daarover vertel ik jullie natuurlijk te zijner tijd uitgebreid. Het is weer een nieuw avontuur dat we niet anders kunnen dan met beide handen aannemen en vol overgave voor gaan.

Vandaag nog even nagenieten van een theater vol familie en vrienden, Theater Kerkrade zat er afgeladen vol mee, en dan weer verder met school, want ook dat gaat ondertussen gewoon door. Op naar Sinterklaas, 1953 de Musical maar gelukkig dat allemaal aan de hand meegenomen door de Gelaarsde Kat…

Klik op de foto om te vergroten.

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies