Homeless rocken met God

In de folder wordt Homeless bestempeld als een zwarte komedie, of liever gezegd een inktzwarte musical. Homeless is de nieuwe musical van Dick van den Heuvel. Van den Heuvel was eerder verantwoordelijk voor opmerkelijke producties als Turks fruit en Route 66. Ook nu presenteert van den Heuvel met Homeless een bijzondere productie.

Wat: Homeless
Wie: Sophie Schut, Robin van den Heuvel & Rogier van Erkel
Waar: M-Lab, Amsterdam
Wanneer: 1 november 2010 (reguliere voorstelling)
Door: Sebas Verboom

Na lange tijd keert God terug naar de aarde. In de hemel is het allemaal niet meer zo boeiend, dus komt hij kijken of er beneden nog iets te beleven valt. Daar bemoeit hij zich met het verhaal van zwerver Freek en verslaafde Illvanja. Beiden zijn ziek en hebben geen lang leven meer beschoren. Om de bezoekers van de voorstelling te geven waarvoor ze gekomen zijn belooft God dat beiden aan het einde van de voorstelling het leven zullen laten. Dit terwijl Illvanja en  Freek hier anders over denken. Zij willen op een bakfiets naar de White Cliffs of Dover.

God wordt gespeeld door een vrouw, maar of deze nu werkelijk een vrouw is, daar zijn de meningen nog over verdeeld. In Homeless is niets wat het lijkt. Het is maar net hoe je naar de situatie kijkt. Met een scherpe kritische blik wordt er gekeken naar religie, de manier waarop mensen daarmee omgaan en hoe mensen zelf in het leven omgaan met situaties. Waar het bij scherpe opmerkingen aangaande religie gemakkelijk is om over de schreef te gaan blijft het binnen Homeless respectvol. Met scherpe humor zet deze voorstelling de bezoeker aan het denken. De manier waarop er met deze voorstelling om wordt gegaan alsof het een musical is die opgevoerd wordt door de drie personages, met God die zegt de touwtjes in handen te hebben is boeiend. Het doorbreken van de vierde wand biedt meer mogelijkheden en versterkt de boodschap.

De muziek van Fons Merkies heeft een lekkere rauwe rocksound. Dit past uitstekend bij deze rauwe voorstelling met weinig aankleding. De band speelt lekker en de acteurs (Sophie Schut, Robin van den Heuvel & Rogier van Erkel), stagiaires van de Amsterdamse toneelschool en kleinkunstacademie spelen sterk. Robin van den Heuvel is misschien wel de sterkste schakel van het drietal. Zij rockt als God en kan goed overweg met haar gevatte monologen naar het publiek.

Homeless is een productie welke gemaakt is op eigen initiatief zonder subsidies, maar wel met een hoop goodwill en hulp van derden. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het bijzondere karakter van deze voorstelling. Homeless is nog op 12, 13 en 14 november 2010 te zien in Theater De Ruimte te Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies