Extra shows Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje is opweg naast een artistiek succes ook een kassa succes te worden. De musical, die zaterdag in première ging, is met twee maanden verlengd. Ook in januari en februari wordt het stuk opgevoerd.

Na de première ontstond er volgens de producenten een stormloop op kaarten. “Nog niet alles is verkocht, maar het gaat wel erg hard”, licht een woordvoeder toe. “Met name de kaarten voor de eerste rang. Die zijn zo goed als weg.” Tot nu toe zijn zo’n 84 duizend tickets verkocht, zo’n tachtig procent van de kaarten tot het eind van het jaar. De tickets voor januari en februari zijn in de verkoop gegaan.

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij ontsnapt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland, smokkelt zendapparatuur naar Nederland en is als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Het verhaal van de verzetsstrijder werd in 1977 verfilmd. Voor de musical werd een nieuw theater gebouwd op voormalig vliegveld Valkenburg bij Leiden.

De producenten van de musical sluiten een tweede verlenging niet uit. “Maar we weten het natuurlijk nooit. Dat hangt echt af van het verloop van de kaartverkoop. Als het zo hard blijft gaan als nu, gaan we langer door. We blijven spelen tot niemand meer komt.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies